TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei sann! her lurer jeg på om ikke vi i Broom kan - helt med vilje - ha skapt litt usikkerhet hos mange. I fjor laget vi nemlig en aprilspøk som gikk på at det kostet 650 kroner å kjøre med avtagbart hengefeste "ute", når det ikke er i bruk.

Veldig mange gikk rett på den, og vi fikk mye respons på artikkelen. Vi valgte å forklare det hele med at EU hadde kommet opp med forbudet og vi nordmenn ikke hadde noe annet valg enn å følge det vi også. Får vel si heldigvis at det ikke er riktig!

Her er det nemlig ingen regler om du vil ha hengerfestet innfelt eller ute. Det gjør du akkurat som du vil med! Men hvis jeg skal synse litt på området, vil jeg jo si at det estetisk sett er best å felle det inn når det ikke er i bruk. Hengerfeste er jo ikke akkurat noe som pynter opp hekken på bilen. Samtidig kan det naturligvis ha en praktisk effekt. Jeg kjenner opptil flere som bruker hengerfestet som "parkeringshjelp", for eksempel når de rygger mot en vegg i et parkeringshus.

Avtagbart hengerfeste var skikkelig luksus da det kom. Da kostet det flesk, og var forbeholdt de aller dyreste bilene. Etter hvert har dette blitt mye billigere, og vanlig på mange nybiler. I de aller fleste tilfeller er det også mye penger å spare på å bestille bilen med dette fra fabrikken, kontra å ettermontere. Det kan nemlig bli svært dyrt. Det er ikke uvanlig at det koster mellom 15.000 og 20.000 kroner.

Lykke til videre med hengerfestet, enten det er synlig eller ikke!