Revisjonshistorikk [tilbake]

Audi A8 er en fantastisk bil. Den er kul å kjøre og byr på fantastisk komfort, rikelig med krefter og fin presisjon, enten vi snakker om styring eller understell.

Men det er heller ikke et helt ufarlig bruktbikjøp. Ting kan gå galt og da blir det fort dyrt. Veldig dyrt ... Det verste verditapet er tatt på disse bilene nå, når vi snakker om 6 - 8 år gamle varianter, så prisene begynner absolutt å bli overkommelige. Det som kan ødelegge et ellers hyggelig bilhold her er kostbare feil og reparasjoner.

Det er derfor ekstra viktig å gjøre en grundig jobb i forkant av kjøpet her. Nøye sjekk av servicehistorikk og eierhistorikk er helt klar på sin plass det samme er det med å forsøke å finne ut om kilometerstanden er riktig. Mange A8-er har blitt bruktimportert og vi vet at juks her forekommer ubehagelig ofte.

Selv om kvalitetsfølelsen og den generelle byggekvaliteten er god så har noen av bilene hatt mange irriterende feil på elektronikken. Innerbelysning, ABS-bremser, originaltelefonen (simkort-holder) er eksempler på dette.

Bilen er også både stor og tung. Det sliter på både bremser, dekk og forstilling. En litt nøye sjekk her er også på sin plass. A8 har luftfjæring om noe går galt her så er dette relativt kostbart.

Som du sikkert vet så er A8 lagd av aluminium. Det kompliserer eventuelle karosserireparasjoner. Så en litt nøye sjekk av karosseriet er også på sin plass her.

Sjekk også at nødvendige oppdateringer i forhold til infoteinmentsystemet er utført. Når det gjelder plassen så er den enorm i A8 både foran i baksetet og i bagasjerommet. Kanskje ikke helt overraskende. Bilene er svært støysvake og som nevnt komforten er helt i toppklasse.

Av utstyr bør man finne en bil som har komfortstoler (veldig gode!) 4-soners klimaanlegg, Webasto dieselvarmer og utvidet stereoanlegg. En del av disse bilene hadde også addaptiv cruisecontol - har man først hatt det klarer man seg ikke uten. Anbefales å finne en med dette.

Audis Quattro firehjulstrekk anbefales også, når vi nå først er i gang. Ikke bare gir det god framkommelighet på vinterføre, men påvirker også kjøreegenskapen positivt på sommerføre. Utstyret har også mye å si for videresalg, når den tid kommer.

Ja, det er mye så stette seg inn i og ta stilling til. Audi A8 er en avansert bil og det gjelder å lete opp riktig eksemplar. Både med tanke på eiergleden og for lommeboka.

Ønsker deg lykke til!

Antall visninger