Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann!

For det første: Det finnes da slett ingen i hele verden som har noe med hva slags bil dere kjører. I alle fall ikke så lenge du holder den i forsvarlig stand. Det virker det da definitivt som du gjør.

Om jeg skal tippe så er det ikke så fælt mange av de som sier at "du skal kvitte deg med dritten" som er i stand til å fikse en mangellapp etter EU-kontrollen selv, heller.

Har dere i tillegg anskaffet ny bolig, så undrer det meg en liten smule at folk ikke har forståelse for at dette også er et betydelig løft for familieøkonomien.

Det er da også mer fornuftig å legge pengene i en bolig enn i en ny bil. Nye biler er ikke akkurat en god investering. Mens verdiøkningen vi har sette på boliger den siste tiden har vært eventyrlig. Slik sett tror jeg dere har prioritert riktig.

Når det gjelder hva som er mest fornuftig for dere av å kjøpe en ny bil, eller beholde den gamle så er det flere ting som spiller inn.

Selvfølgelig er det hyggelig med en ny bil. Fin, blank, ubrukt og med nybilgaranti. Dere vil også få en bil som trolig er sikrere, mer komfortabel og med mere moderne sikkerhetsutstyr om bord. Sikkert også mer miljøvennlig.

På den annen side – dere vil få et betydelig verditap de første årene. Du kan heller ikke ta service og vedlikehold selv om garantien skal gjelde.

Må man i tillegg låne penger og regner på renteutgifter i tillegg til verditap - ja er jeg ikke ett sekund i tvil om at den gamle Volvoen du har nå som koster 3 - 4000 i årlige utgifter er den som vil gi deg best totaløkonomi. Uten tvil.

Om bilen er i god stand og du fikser de småtteriene som dukker opp så bør den kunne holde ytterligere i noen år.

Så må man jo vurdere økonomien opp mot sikkerhet, komfort og gleden ved å eie noe nytt. Men å bytte bil en bil man er både glad i, fortrolig med og som dekker familiens behov på en grei måte bare fordi at noen slenger litt med leppa – det hadde i alle fall ikke jeg gjort. Da hedde jeg heller kjørt den gamle. Om ikke annet så på ren trass.

Antall visninger