Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Ofte når ting er for godt til å være sent - ja, så er de nettopp det. Men jeg kan vanskelig se for meg at du skal kunne gå på noen stor "smell" her.

Leasing – også privat øker stadig i omfang. Det gir et trygt, forutsigbart og enkelt bilhold, samtidig som man ofte får tilgang til en nyere, mer moderne og dermed også en sikrere bil enn det man kanskje ellers ville gjort.

Det er vel egentlig bare ett "spøkelse" forbundet med dette. Nemlig påkost ved innlevering. Dette er dessverre altfor ofte en kilde til diskusjon og misnøye. Det kan også by på ubehagelige overraskelser av det økonomiske slaget. Så akkurat dette ville jeg sjekket ekstra nøye for en overtagelse.

Jeg tror rett og slett at om jeg hadde vært i ditt tilfelle ville fått en takst / oversikt fra de som leaser ut den aktuelle bilen på hva som er av potensiell påkost nå, før overtakelse - om jeg hadde vært deg. På den måten får du både oversikt og slipper å betale for andres skader ved tilbakeleveringen. Det samme gjelder for eventuell manglende utført service.

Et annet tema som også kan dukke opp er dette med forskuddsbetalingen og hva men gjør med det. Har forskuddet vært på foreksempel 60.000 kroner, så deles det ofte på antall månder leasingen gjelder (som oftest 36 mnd). Det vil si om du overtar leasingen etter to år og det er ett år igjen så betaler vedkommende du overtar leasingen for 2/3 av perioden, mens nye leietager betaler 1/3. Men har varierer praksis noe. Men det er også verdt å sjekke opp.

Håper dette var noen tips som kan hjelpe deg videre på veien. Lykke til!

Antall visninger