Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Jeg kjenner følelsen. Det er ikke alltid like lett å velge, kanskje særlig når man har lagt mye jobb i prosessen, slik jeg skjønner at du har gjort.

Disse to bilene er av samme generasjon. A4 fikk en facelift i 2012. Jeg vet ikke om "din" bil er fra etter den, men det var ikke snakk om veldig store endringer.

Den ene er altså tre år nyere, det er i utgangspunktet et godt argument for å velge den. Til gjengjeld har altså den eldste bilen gått kortere. 18.000 kilometer er omtrent gjennomsnittlig årlig kjørelengde, det er også et poeng her.

Så har du selve bilene. 120 bensinhester er nok for mange tilstrekkelig i en Audi A4, men noe særlig kraftoverskudd kan du ikke regne med. Det gjelder særlig når du laster opp bilen. Da blir denne motoriseringen litt snau.

2-liters diesel og 170 hestekrefter er noe annet. Den motoren er betydelig sterkere og kler bilen godt. Firehjulstrekk kan også være gull verdt, særlig på vinteren. Det er mange som har erfart det her til lands de siste ukene!

Det kommer naturligvis an på hva du synes er viktig, dessuten kjøremønsteret ditt. Har du mye langkjøring, vil du nok sette ekstra pris på dieselmotoren. Både rent kjøremessig, men også i forhold til drivstoffutgiftene. Den går billig, i alle fall så lenge du ikke går amok med gasspedalen.

Vi kommer naturligvis heller ikke unna at det er mye negativ oppmerksomhet rundt dieselmotorene om dagen. Det påvirker også prisene. Det er veldig mye brukt diesel ute i markedet nå. Særlig i Oslo-området kan de være tungsolgte. Det er nok grunn til å tro at dette vil fortsette, sannsynligvis også forsterke seg. Det vil du få merke den dagen du skal selge bilen videre.

Disse to er uansett for gamle til at du får noen form for nybilgaranti. Men ettersom det er forhandler, håper jeg du sikrer deg en form for garanti uansett. Det er en god trygghet å ha med når bilene har blitt såpass gamle.

Da er det kanskje på tide å gi deg et klart svar? Jeg ville gått for dieselbilen, selv om den er litt eldre. Du får mer motor og overskudd, dessuten Audis utmerkede quattro-system. Det er også positivt at den har gått kortere.

Jeg ville også forsøkt å ta en ekstra pruterunde på prisen. Kanskje har selgeren litt ekstra å gå på ettersom det er en dieselbil, det koster ingen ting å forsøke. Slik markedet er nå, kan du gjøre ekstra gode kjøp på dieselbiler.

Lykke til med valget!

Antall visninger