Revisjonshistorikk [tilbake]

Antar du sitter med selvangivelsen og har problemer med posten der du skal føre opp bilen din. Tidligere var det bilens antatte verdi som skulle inn i posten, nå for tiden har man funnet på det geniale å basere seg på nypris og en sjablong-nedskrivning som igjen gir grunnlag for beregning av formusesskatt. Det har mao sjelden praktisk betydning, vanlige folk som har en Vovlo Duett 1960 har sjelden så stor formue at det blir snakk om utskrivning av formueskatt.

Stikk en finger i lufta og tenk på et tall, jeg vil tippe vi snakker om rundt 10.000 dengang. Fatters Moskwitch lå et par hakk under 10.000 i 1958, så dette stemmer nok sånn passe. Hvem-Hva-Hvor fra 1960 har sikkert en korrekt pris i sitt avsnitt om biler, p.t ser jeg vha google at du kan få kjøpt boka for en hundrelapp fra antikvariatet på Lunde...om dette er Lunde i Telemark vites ikke, men du finner dette HER: https://www.listabokhandel.no/boker/hvem-hva-hvor-1960/

Du kan også finne nevnte bok andre steder...og nasjonalbiblioteket i Mo i Rana kan sikkert hjelpe, men det blir kjapt dyrere enn å kjøpe boka i Lunde :-) Dog...10.000 er et bra stalltips, det blir så alikevel redusert til minstesatsen etter sjablongfradraget for verdifall. Jeg har hadde en tilsvarende problemstilling for mange år siden når bilen skulle føres opp med antatt verdi, denne skulle egentlig fastsettes på samme vis: ut fra antatt nypris med et sjablongfradrag. Men dengang måtte vi regne sjæl. Siden jeg hadde en Moskwitch som ble kjøpt for et par tusen fra et dødsbo, mente jeg verdien var lavere enn sjablongfradraget tilsa...jeg førte opp en tusenlapp med en begrunnelse for hvorfor: russisk u-hjelp til Norge. Naturlig nok, noen reaksjon ble det aldri, jeg var jo ikke i nærheten av å skulle betale formuesskatt uansett!

Og er ikke Skatteetaten fornøyd med "10.000"....ja da får du ta en telefon og be dem om å svare på hva en Volvo Duett kosta ny i 1960 sjæl :-) Merkelig nok har ikke Benny respondert, men heller ikke han har vel HHH fra 1960 i hylla lenger. Jeg hadde, men en naturkatastrofe tok med seg mesteparten av boksamlingen min for noen år tilbake...sånt skjer. Lykke til, betal din skatt med glede!

Antall visninger