TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

Jentungen har en Prius....i en periode med dårlig batteri brukte hun jevnlig jumpstarter. Cluet er å holde tunga rett munnen og hvote hvor du skal koble på kablene, samt koble dem til i rett rekkefølge, altså omtrent som ellers. Kona kjenner jeg ikke, på Prius kan man koble til jumperkablene i motorrommet....omtrent der batteriet hadde vært om ikke Toyota i all sin visdom hadde valgt å utstyre Prius med et batteri i lommelyktstørrelse og gjemt det i bagasjerommet.

Cluet er altså at starteren drives av et ordinært 12 V batteri....du setter inn jumperkablene i paralllell med batteriet....voila...bilen starter. jeg vil anta at du finner et avsnitt om dette i instruksjonsboka, eventuelt på Hyunadais hjemmesider. Uavhengig av dette, du bør ta en dobbeltsjekk og en hyggelig telefon til et merkeverksted eller Hyundai Norge....koster ikkeno'!

Ellers ville jeg nok satset på at bilen starter uten noe som helst problem, det er normalt sett ikke annet enn klokka som trekker strøm når bilen står og venter på deg. Mao sett deg inn og prøv å starte bilen på vanlig vis først....om den starter kjører du en koselig tur på noen mil for å lade batteriet og gjøre bilen litt glad igjen :-) Lykke til!