Revisjonshistorikk [tilbake]

Som du sier, Prius er en grei bil med god plass, overraskende gode praktiske løsninger. Ja, man må kunne leve med et dashbord som er litt for moderne for mange, meg inkludert, og man må leve med at bilen er gørrdau når du trenger krefter, men det får du igjen i form av en svært pålitelig bil med et ufattelig lavt drivstoff-forbruk til benziner å være. Av de to ville jeg glemt 2007-modellen, den har kun 1.5 liter motor, mens 2009-modellen har den "nye" 2-literen. Det innebærer vesentlig bedre ytelse og med stor sannsynlighet, mindre motorslitasje over tid. Kjørelengden er ikke så forskjellig at det har noe å bety, her er det i aller høyeste grad slik at det er bilens faktiske stand som betyr noe. Sjekk grundig, stikkord: tilstandsrapport, servicehefte, antall eiere!!!! Ta gjerne utskrift av sjekklistene for bruktbilkjøp på f.ex Motors hjemmesider og krøss av etterhvert, det er ting du MÅ sjekke, og du skal ALDRI kjøpe en bil uten grundig prøvekjøring, ta gjerne med en god venn som kan det du ikke kan, så går alt så meget bedre!

Jeg merker meg også at du ser på relativt moderate prisforskjeller....en ting som er viktig, er å sjekke NÅR BILEN HADDE SERVICE SIST og NÅR NESTE SERVICE må tas....er det f.ex en STOR SERVICE rett rundt hjørnet...kan det fort dreie seg om en titusenlapp eller mer! På Prius er det I TILLEGG lurt å sjekke BREMSESKIVENES TILSTAND........på hybrid brukes bemsene mindre enn på konvensjonelle biler....skiver som ruster....calipere som "setter" seg....er vanlig. Ikke noen kjempestor utgift, men ALT som du kan få rettet FØR du signerer kjøpekontrakten er penger spart, det er IKKE lett å få fiksa sånne ting gratis i ettertid!!!!!! En annen svakhet ved Prius er 12 Volt battreret, det er et bittelite av sorten...små batterier jobber hardt....det koster ikke stort...men det bør være byttet minst en gang på 10-12 år!!!!

DEKKENE bør du også sjekke: mange forhandlere spekulerer i å si "OK" dekk på tilstandsrapporten når det kun er minimums mønsterdybide igjen. To sett dekk koster deg raskt en titusenlapp og vel så det! Spesielt vinterdekkene SKAL være gode nok til en vinter eller to, gjerne det vi kaller "premiumdekk".....dvs Nokian....Conitnental eller Michelin....det er de beste. Om det står møkkadekk på bilen, altså godt slitte dekk som synger på siste verset...forlang bilen levert med nye dekk...får du ikke det...gå videre....det er IKKE rasjonering på gode biler, spesielt ikke Prius! Du finner dem i søkk og kav, dels fordi de var populære som leasing-biler.

THE BOTTOM LINE er at Prius er en helt grei bil som førstegangsbil: den er pålitelig, sikker, du får egentlig mye bil for pengene og grei tilgang på rimelige tredjepartsdeler....om du vil spare penger, bruker du et uavhengig, autorisert verksted til service og vedlikehold. Nei, Prius er IKKE større enn enn det som EGENTLIG er en tilsvarende Golf: jeg tenker da på Golf stasjonsvogn.....men du får større bagasjerom enn en VANLIG Golf Kombi. Innvendig plass er bop-bop, jeg er ganske stor og sitter mye, mye bedre i en Golf....dette skyldes også i noen grad vesentlig bedre seter! Når det er sagt, om du er mer "normal" størrelse, er Prius et helt greit valg, med praktiske løsninger som er blant de beste i markedet! Bla får du inn tre barneseter om du skulle få behov for det :-)

DEN SISTE BILEN - en Yaris....er jo en helt annen bil....i min bok en liten rottebil som ikke er spesielt praktisk til noe som helst. Der ville jeg heller kjøpt Skoda Fabia! Men smaken er som baken, om du IKKE vil ha den plassen som du tydeligvis ønsker deg, og fortsatt sverger til Toyota, er Yaris et helt greit alternativ som småbil sett. Du sier ikke om om du skal kjøre 1 time HVER VEI tre ganger i uka...men jeg tenker at Prius, spesielt 2009-modellen, vil gi deg vesentlig bedre kjørekomfort, mer sikkerhet, mer plass, mer av alt og ikke minst....sannsynligvis bedre drivstoff-økomomi - enn en Yaris. Den eneste fordelen med en Yaris, er at den tar mindre plass. For meg er den imidlertid så liten at jeg ville støtt i mot med skuldrene på begge sider :-)))) Prøvekjør gjerne en Yaris, for all del, men IKKE velg Yaris før Prius uten en GRUNDIG prøvekjøring av begge!!!!!! Lykke til!

Antall visninger