Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Jeg forstår godt at det kan være fristende å ta en snarvei her. Å bytte airbag kan nemlig fort vise seg å bli en svært kostbar affære på noe tilårskommen bil. Range Rover er heller ikke de som har billigst deler i utgangspunktet.

Men jeg synes allikevel at din ide om å koble den bort før en EU-kontroll ikke er veldig god. Av flere årsaker.

Dette er jo et viktig sikkerhets-system i dagens biler. Et system som har spart både mange liv og alvorlige skader. Derfor er dette noe man skal ta alvorlig.

Dessuten vi airbag-lampen i bilen din fortsatt lyse om du kobler systemet ut. Systemet er jo slik lagd at det skal varsle når noe er feil, eller ikke fungerer. Å koble ut en airbag er definitivt en feil og systemsvikt. At varsellampen lyser er i seg selv en mangel på EU-kontrollen – så da er du like langt.

Ta ut pæra til varsellampa? Nope, det hele blir bare enda verre og dummere. Dessuten er det er ulovlig, og jeg fraråder det på det sterkeste. Tenk om noe skjer med deg, eller noen du er glade i som bruker bilen din …

Det er selvfølgelig bra å være kreativ, men her må du finne andre kreative måter å få dette i orden på.

Finn ut nøyaktig hva som er grunnen til feilen på din airbag. Det kan jo være at fra ganske enkle og billige sleperinger, til dårlig kontakt, via styreenheter og selve airbagen. En del deler kan man også få kjøpt som brukt til en langt billigere pris enn hva en ny originaldel koster.

Så det er mitt innstendige råd til deg. Finn ut eksakt hva som er feilen og fiks den. Gjerne med brukte deler der det er mulig. Da skal du kunne komme rundt dette.

Med både en bil som er EU-godkjent og som fortsatt er trygg og sikker å kjøre med.

Ønsker deg lykke til!

Antall visninger