Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg ville gjette på at starteren bokstavelig talt ikke slår inn. Den greia som kalles "bendix" er nøkkelen her, om den ikke klarer å legge drevet inn mot startkransen, kommer det bare ulyd. Dette kan skyldes mange ting, på mine Laddiser i hine dage var det så enkelt som å ta ut starteren og finne frem litt fett som ble smørt på rett sted, voila, så fungerte starteren noen hundre tusen kilometer til. Det kan selvfølgelig også være mekanisk skade, også det var kurrant å reparere på Laddisene. Problemet med mer "moderne" biler, som din Corolla på sett og vis er, er at i disse tider har det gått av moten å overhale eller reparere sånt som startere. Verkstedet bytter ut den starteren du har med en byttestarter, det koster deg noen lapper, vips, så starter bilen som om den var ny igjen. Jeg tipper et verksted vil diagnostisere dette problemet rimelig kjapt.

Det kan selvfølgelig også være at batteriet ikke er så bra som du tror, men i og med at dette skjer "av og til", og bilen alltid starter "til slutt", tenker jeg uvegerlig på en litt treig bendix. Og nei, det er egentlig ikke selve startmotoren som er defekt, det er som antydet over, en liten duppeditt som har til oppgave å hive et drev inn mot startkransen. Når du sier "ulyd" tenker jeg at det klarer den akkurat såvidt ikke. Nei, det er ikke spesielt vanskelig å jobbe med en starter på en såvidt grei bil som en Corolla, men du bør være si en middels dyktig garasjemekaniker, og det er en fordel å ha sett inni en starter før og ha skrudd nok til å kunne jobbe jevnt og metodisk.

Du bør egentlig også kunne bruke et skrujern som stetoskop og lytte til "lydbildet" her for å stille en sikker diagnose, men som sagt, det er overveiende sannsynlig at problemet er som antydet. ER du usikker, kontakter du din faste verkstedsforbindelse og tar det derfra. Det er uansett ikke noen voldsoom økonomisk utskeielse med en Corolla - vel og merke hvis du bruker et uavhengig, auutorisert verksted. Om du er blant dem som foretrekker merkeverksted, kan det være lurt å spørre om prisen i forveien. Et tredje alternativ er et diesel-elektrisk verksted, der håndterer man alt som har med strøm å gjøre, også startere og generatorer. Stort sett har man byttestartere til populære biler på lager, koster lite å ta en telefon! Lykke til!

Antall visninger