Revisjonshistorikk [tilbake]

Et par korte ord til Kamerat M også før jeg inntar horisontalen: takk for mange gode og kloke ord! Ja, dette med elbil er mer nyansert enn som så, og hva som er "best", avhenger i stor grad av kjøremønster og behov. Jeg tenker jo at verken vinteren eller lange avstander er avskaffet, og siden jeg bor i grisgrendte strøk, og i tillegg setter pris på friheten bilen gir meg, ja da er liksom ikke elbil tingen for meg! Legg til et par vaner med en svipptur hjem til mor Russland i ny og ne, iallefall når ikke pandemien ødelegger moroa, så neeeeeeeeeeei, elbil passer IKKE for meg!

Men hadde jeg vært i arbe' ennå Med rundt 5 mil hver vei kunne en E-Golf vært grei, iallefall i sommerhalvåret. Men det er et åpent spørsmål om det ville lønt seg i det lange løp, det koster jo å fø på en elbil også, og det er fortsatt hjul og leamikk under bilen som krever sitt. Et par av mine f.d kolleger har kjøpt seg noe ala E-Up som nummer tre bil til jobbkjøring....nøkternt realistisk regner de med samme kostnad som om de skulle kjørt dieselbrenner. En del av regnestykket er at de ser for seg at bilen holder i ti år før de hiver den på dypt vann. Men en fordel har de jo: de slipper en omvei på noen kilometer for å kjøre rundt en bomring som har poppa opp....ikke lite bare det! Dog, hvor lenge var Adam i Paradis? Til neste valg om jeg skal gjette, nå betaler vel elbiler bare en symbolsk sats i herværende bomring, men bla de økonomoske konsekvensene av pandemien kommer med sikkerhet til å gi oss en helt annen hverdag når Staten begynner å lete etter måter å øke inntektene på.....bilavgifter, bompenger osv osv har alltid vært populære i så måte!

Jeg trampeklapper forøvrig over det siste avsnittet, dette med elbiler og forsøkskaniner er det mye i! Det forunderlige er at kundene finner seg i det, spesielt når det gjelder en unevnelig amerikansk fabrikant som sliter med både det ene og det andre! For meg virker det som om fanboyza er så begeistret for ypperstepresten i menigheten at de finner seg i litt for meget! For min del har jeg nulltoleranse for sånt, så om jeg i det hele tatt skulle kjøpt elbil, vilel det vært noe ala E-Golf, som jo er en enkel og grei bil, uten noe fiks-fax! Nisseleif av første generajon er jo også grei, likeledes E-Up, men så var det dette med praktisk anvendelig rekkevidde da...! Kanhende jeg er en enkel mann med enkle gleder...som ikke har sett poenget med + spurte fra 0-100 på et par-tre sekunder? Eller er det rett og slett fordi jeg setter pris på førerkortet mitt og har kjørt fra meg på småhissige motorsykler for mange tiår siden? Ikke godt å si, men jeg har unektelig en kjørestil som passer VELDIG godt med både gamle Mercedes lastebiler og moderne dieselbiler!

Som sagt, trampeklapp, ha en fortsatt god kveld og god påske!

Antall visninger