Revisjonshistorikk [tilbake]

Nja, man kan sikkert finne noe positivt med elbiler, så lenge de går, så lenge man ikke bulker, er jo alt jolly fine! Men nei, elbiler er faktisk ikke overlegne på verken detene eller andre om man trekker det etter håret, det som alltid ellers: hva man gjør det til! Om jeg ennå hadde vært i arbe', hadde jeg kanhende gjort som kollegene og vurdert en liten og grei elbil, om ikke annet, så for gode sommerdager! Men for litt mer seriøse kjøreforhold, enn si litt mer seriøs bruk...som en liten svipptur herfra hjem til Mor Russland? Nada, da gruser dieselbrenneren en hvilken som helst elbil, spesielt når man kommer inn i de finske skoger og videre til russisk Karelia. Sånn er det bare, vi har alle forskjellige behov - også innenfor Norges grenser - stikkord: f.ex Nordland og Finnmark!

At vår gode venn Helmar gleder seg med elbilen sin, og ellers er så heldig at elblen fyller hans behov, ja det er en sann fryd og glede, måtte det vedvare! Likevel: i disse tider skal man ikke lukke øynene for at elbiler faktisk ikke er noen "løsning" på noe som helst. Tvert om: sett fra et miljømessig ståsted viderefører elbilene de problemen som følger med individuell transport. Jeg spår at vi på et punkt i fremtiden kommer dithen at vi må tenke annerledes når det gjelder både måten vi lever på - stikkord forbruk og miljøavtrykk - og ikke minst denne greia med transport.

Trådstarters utgangspunkt var nettopp dette med forbruk, her håper jeg virkelig at vi kommer dithen at vi i større grad satser på gjenbruk og ikke minst, på produksjonsmetoder og teknologi som gjør det mulig å bruke våre kjære biler lenger - gjerne over både to og tre tiår. Det er bare ikke bærekraftig å designe og produsere en såvidt ressurskrevende gjenstand som en bil på den måten vi har sett en stadig sterkere tendens til de siste 20 årene. Dette gjelder i stor grad for elbiler, men som vi vet, det gjelder også biler med konvensjonelle drivlinjer. Ikke minst dette med rust er noe som burde oppta flere: se hen til vår alles kjære VAG.....for ikke å forglemme: Tesla 3!

Nei, min gode Helmar, du er ikke splitter pine gal, men jeg tenker at dersom du og jeg overtok som diktatorer, ville vi nok begge sørget for å innføre krav til bedre rustebeskyttelse av biler som skulle selges i Norge :-) Såvidt vites har du Mercedes nå - det var såvidt jeg husker, den eneste fabrikanten som fikk tilnærmet "bestått" i en artikkel i "Motor" for en tid tilbake! Men også her tørker jo godstoffet inn over tid....husk ettterbehandling! Lykke til videre med Charmedesen!

Antall visninger