Revisjonshistorikk [tilbake]

Det kommer an på om du spør med tanke på å kose deg hjemme i garasjen eller med tanke på hva det koster å gjøre jobben ved et verksted. Noe forenklet sett, nei, det er normalt sett ikke noen voldsom jobb for et verksted og en mekaniker som har gjort dette et par ganger før og ellers har både deler og verktøy på plass. Det er heller ikke noe problem for et uavhengig, autorisert verksted å gjøre samme jobben til en vesentlig lavere pris enn merkeverkstedet. At man skifter vannpumpa samtidig, er en etablert sedvane fordi vannpumpa er greit tilgjengelig når man så alikevel skal skifte register-reim....men på min f.d Passat B5 1.9 TDI satt vannpumpa for seg sjæl, min bil rulla snaue 500' med original vannpumpe...sier ikke mer....!

Om du skal gjøre jobben sjæl, må du regne med å bruke litt mer tid, typisk si et par kvelder i garasjen, og nei, dette er IKKE noe du skal gi deg i kast med om du bare er en mann som hygger seg i garasjen av og til, og knapt nok har verktøy! Dette er en jobb der du faktisk kan gjøre ting galt, ting som i neste runde kan ha kostbare konsekvenser! Uavhengig av hvor du måtte befinne deg på erfaringskalaen, dette er en jobb der en fabrikkhåndbok eller si en Haynes-bok er obligatorisk. Det som gjør det greit å gjøre jobben selv - gitt at man har tilstrekkelig erfaring og verktøy samt en god plass å stå - er at man kan spare mye på å kjøpe deler fra Tyskland. Da er det en ting som gjelder: betal litt mer for å få delene sendt med DHL: da får du delene på døra dagen etter med litt flaks, og DHL har egen tollspedisjon. Win-win på alle vis - dyr frakt = grei pris og enklere totalt sett.

Men igjen: om du har begrenset med erfaring og aldri har gjort noe sånt før, ja da bør du enten bruke et verksted - eller få hjelp av en god venn som kan dette, så kan du være håndlanger og lære underveis. Lykke til!

Antall visninger