TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

Her ville jeg tatt bilen med til en bedre mekaniker. En som kanskje er spesialisert seg på bilmerket ditt. Eventuelt forhandler. Du gir ikke mye info, så alt avhenger om bilens stand. Er det en gammel haug av en bil som du ikke har planer om å få EU kontrollert nestegang den må det så kan du la det være. Men om du skal ha den lenger må du fikse dette før EU helst.

Kan tyde på tett EVAP system. Få dette nærmere sjekket. En generisk OBD scanner burde gi deg en pekepinn på hva feilen kan være. Du kan kjøpe den en enkel OBD2 scanner på Biltema eller Jula for noen hundrelapper som vil kunne gi deg noe info. Er ikke sikkert du trenger det om verksted ikke fant noe annet en «generisk» kode. Som vil få motor lampe til å lyse. Så lenge den ikke blinker så er det ikke fare for ødeleggelse av katalysator osv. Men må selvfølgelig bli sjekket opp.

Om du lukter og hører bensin fra potta bak. Kan det jo tyde på en liten «missfire». Men er vanskelig å si. Om det skulle vise seg å være missfire så skal lampa blinke. Men du nevnte ikke dette. Unormal lukt av bensin, spesielt fra bakre potte, betyr at bensin ikke blir brent og renner ut gjennom potta. Som ikke er bra.

Book en time hos en annen mekaniker for en ordentlig sjekk av EVAP systemet og tenningsystemet. Så burde de finne ut av det.

Åpen for innspill og rettelser av dere andre her i gruppa :)

Hilsen kamerat Samiano