Revisjonshistorikk [tilbake]

Bare så det er sagt: vørterøll er et særnorsk begrep, men i Russki' Federatze' finnes det et brygg som er til forveksling likt, fellesbetegneksen er "квас". Finnes på små, litt større og enda større flasker, mener jeg til og med har sett 5-litere! Sånn er det forøvrig med øll også, til og med øll som pinadø er så sterkt at det norske tollvesenet hadde gått helt i spinn! Broder konsumerte en sånn "partybox" alene når han var en tur østover en gang i tiden, da ble han i god stemning gitt! Og det beste av alt: verken "vørterøllet" eller sterkøllet koster stort! Man kan altså "flotte seg" med både det ene og det andre! Og bare så det er sagt: Ivan Hvermannsen drekker faktisk ikke mer enn Ola Dunk - tvert om. Der som her, om det er idioter som må drekke seg så drita at de kryper langs gata, ja da er det faktisk ofte en nordmann, sporadisk en finne! Nordmenn er forøvrig en sjelden ting i St Petersburg og omegn, mange er vel skremt av vestlig propaganda.

Og ja, det finnes alkoholikere der som her, men den som tar en titt i statistikken vil bli overrasket, det som er litt spesielt med Norge er at smuglersprit og hjemmebrent ikke nødvendigvis viser igjen i den offiselle statistikken. Det kan jeg litt om: jeg vokste opp i skjørtene på mutter i IOGT på sekstitallet. En god skole på mange vis: det ga mange aha-opplevelser, en av dem var at det var sjokkerende mange morfin-avhengige på 60- og 70-tallet. Mange jobbet i helsevesenet - trenger jeg si mer? Atter andre fikk litt for mye på resept, vips, så hadde det et problem.

The Bottom Line er at forskjellene ikke er så store som "noen" vil ha det til, det beste med RF er at prisnivået på basisvarer (og litt til) er lavt, likeledes er særavgiftene på alt fra biler til diesel og benzin, for ikke å si sjokolade, så lave at jeg ler hele veien til kassa. For min del smugler jeg forøvrig med meg alt mellom 50 og 80 liter drikke av den sorten vi vel kaller "juice" her hjemme. 100 % råsaft av diverse, ikke tilsatt sukker, koster en brøkdel av hva vi betaler i Norge, uten konserveringsmidler og dritt og lort, men man har da fryseboks om det kniper!

Antall visninger