TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

Vel, jentungen har en Toyota Prius og 3 barn....med 3 barneseter i baksetet! Og ja, siden barna kom på rekke og rad, var det en periode der det altså var behov for tre barneseter av den heller volumiøse sorten! Siden jentungen er ingeniør, fant hun selvfølgelig en løsning! Den besto i å tenke litt, det finnes jo faktisk barneseter som kan festes på annet vis enn med isofix! Det er også noen centimetel forskjell på størrelsen på barnesetene - med eller uten isofix! Derved tok hun frem tommestokken, og bestilte aktuelle barneseter fra diverse nettbutikker med retur-rett, i tillegg tok hun turen innom lokale forhandlere og prøvde seg frem til hun fant tre seter som kunne plasseres ved siden av hverandre - der bak i en Prius som jo ikke har verdens bredeste baksete! Etterhvert som barna har vokst til, har det naturlig nok blitt enklere.

Sånn vil det jo uvergerlig være med dere også, barna forblir ikke små i all evighet, selv om vi foreldre til tider agerer som om det skulle være sånn! Og med en feiende flott Outlander, ja da har dere faktisk et vesentlig bedre utgangspunkt enn med en Prius! Dere trenger mao ikke føle den store panikken og sprenge familiebudsjettet for å kjøpe ny bil "i morra! Om og hvis dere kommer dithen at dere føler for å bytte bil - ja da er det EN TING dere burde stryke fra lista: Ford S-Max er kanhende ikke "drømmebilen", men det er en grei, praktisk bil på alle vis - en av få biler som meg bekjent har nettopp isofix i søkk og kav, masse plass og firehjulsdrift! Dessuten....det er så mange biler i bruktmarkedet at tilgangen på gode bruktbiler til greie priser er stor! Jeg tenker jo at det siste er grunn nok til å sette en svær strek over det derre med "drømmebil" eller ikke drømmebil!

Ellers forstår jeg det dithen at dere er blant dem som har kjøremønster og behov som tilsier at elbil ikke er tingen! Ja, sånn er det for mange av oss, og om dere ser hen tiil Skoda, mener jeg at både Octavia, Superb og Kodiaq er levert med tre isofix i UK, men jeg er mer usikker på det norske markedet. Her mener jeg at iallefall Kodiaq leveres med tre isofix, og samtlige har et vesentlig bedre firehjulstrekk enn det dere har i dag som opsjon. Med dieselmotor er også drivstoff-forbruket helt greit...selv om drivstoff-forbruk egentlig bare er en pølse i slaktetiden i forhold til overgangskostnaden ved å bytte bil! Ellers finner dere andre kandidater i søkk og kav om dere godsnakker litt med google: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=3+isofix+cars+

Vær dog oppmerksom på at det kan være forskjeller mellom det norske markedet og "der ute". Ikke ofte, men når det som for dere er en ting dere trenger VELDIG, ja da er det lurt å sjekke at det virkelig er på plass i den bilen dere måtte tenke på å kjøpe! Lykke til med både bilen og barna!