TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

At det er flere med samme feil, bekrefter med rimelig grad av sannsynlighet at det er litt for mange som har spist spinat og hat litt for mye styrke i armene når de la om hjula i år - eventuelt litt for mange som har løpt og kjøpt batteridreven muttertrekker fra Mitwaukee uten å kjøpe med momentstav. Det du beskriver, er mao ganske vanlig. Slik jeg forstår deg, gjelder dette også kun en bolt, om det hadde vært en produksjonsfeil ville du sannsynligvis blitt rammet av andre hovedsetning: en feil kommer sjelden alene! Første hovedsetning er at MaMurphy er med oss hvor vi går - og tro meg - det er ufattelig enkelt å dra gjengene flintskalla! Om jeg tolker deg rett, har du trukket til bolten og vært en smule uheldig: gjengene i navet er dratt flintskalla et støkke inne.

Sånt skjer, jeg lærte av storebror for 48 år siden at jeg ALDRI skulle holde helt ute på armene på hjulkrysset når jeg trakk til! Ja, det avhenger jo selvfølgelig av hvor mye styrke du har i armene, men jeg bruker luftrekker med momentstav FØRST - deretter bruker jeg en latmannsarm for å sjekke at boltene sitter - likeledes når jeg ettertrekker etter noen mil. Men jeg holder typisk neven 20 cm fra enden der pipa sitter - jeg trekker IKKE IKKE IKKE ut hele lengeden på dette verktøyet og trekker til av milde makter fulle 50 cm ute. Og bare så det er sagt: jeg bruker EN hånd til å styre pipa med - og EN hånd til å kjenne etter - med MODERAT kraft Du skal ALDRI trekker til så du hører at det formelig skriker eller kommer knekkelyder - det er lyden av gjenger som går til Jesus!

Ellers er en enkel momenttrekker en grei ting å ha for å lære seg hvor lite kraft som egentlig trengs. Og ja, kanhende stålet i navet på bilen din er noe mykere enn boltene, men det er faktisk ganske vanlig - boltene bå være sterkere - da bruker man en annen, hardere legering. Derved er du en smule stuck om du vil prøve å bevise noe her - jeg ville nok vært litt oppmerksom ved neste hjulskifte - og tatt det derfra om det aber pløtzlich skjedde det samme med resten av boltene. Lykke til!