Revisjonshistorikk [tilbake]

Som Kamerat Wizard sier, har du lyst, har du lov. RAV4 er en grei bil, den siste varianten er den beste noensinne over temaet RAV, hvorvidt du velger ladvbar eller konvensjonell hybrid, er egentlig bop-bop, kostnaden ved å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader har jo også betydning i regnestykket, for ikke å forglemme at du betaler litt ekstra for begrepet "ladbar". Du er din egen ekspert her, ta e ntur i butikken og snakk med snille mannen med selgerskiltet på, kan han ikke svare på det du spør om, ja da ber du ham å finne svarene for deg. Nei, ladbar hybrid er ikke ja takk, begge deler, altså elbil og benziner, men du får et veldig godt kompromiss - på samme måte som en konvensjonell hybrid også er svært økonomisk. Når du kjører til fjells fra tid til annen, er hybrid i mange tilfeller uansett mer fornuftig enn en elektrisk drivlinje.

Når du nevner dette med å ha bilen i mange år: såvidt jeg erindrer, blir ikke Toyotas biler understellsbehandlet når de kommer til Norge. Det er uheldig, det første du bør gjøre om du vil ha bilen i mange bekymringsfrie år, er å kjøre den direkte fra forhandler til understellsbehandling hos en seriøs aktør, om da ikke forhandleren kan ordne det for deg. Det er så enkelt som at den norske vinteren ennå ikke er avskaffet, og saltinga av norske vinterveier får stålmarken til å hoppe og danse av fryd. Sånn er det bare - også på en feiende flott Toyota. Deretter etterbehandling annethvert til tredjehvert år - koster litt - men det er VELDIG mye billigere å forebygge rust enn å reparere rustskader. Dernest er jevnlig service fornuftig - da kan du ha RAV'en nærmest så lenge du vil.

Det eneste ankkepunktet er at RAV hybrid har et noe spesielt firehjulstrekk. Men det fungerer - du får bedre fremkommelighet - om enn ikke riktlig like markant forbedring av bilens stabilitet som du kan få med et konvensjonelt firehjulstrekk med trekkkraft på to akslinger hele tiden. Om du ikke på død og liv bare MÅ ut og kjøre i det mest ekstreme været, og ellers kjører som kvinner flest - altså med fornuft - vil du bli kjemepfornøyd med RAV4 - og igjen - uansett om du velger ladbar eller konvensjonell hybrid. Lykke til!

Antall visninger