Revisjonshistorikk [tilbake]

VAG har normalt sett en hel liten gullrekke med positive trekk vs Tesla Norge: kundestøtte, kundestøtte og kundestøtte er først i rekka. Det innebærer svært god dekning mhp merkeverksteder over hele Europa - fra Gibraltar til Vadsø., fra et støkke vest for Dublin til et støkke øst for Moskva. Det har IKKE Tesla! Det gjelder også om du ser rundt deg der oppe i trøndernes svar på verdens navle, du har veldig mange flere alternativer å velge blant med et VAG-produkt. Legg til at VAG også ligger solid an når det gjelder tilgang på såvel verkstedstjenester som reservedeler. Noe kynisk sett, Tesla Norge har vist seg gang på gang som et noe uheldig valg når det gjelder disse tingene. Dernest er det dette med kvalitet og garanti og sånt, Tesla Norge er en av få importører som har prestert å ta ut stevning mot egne kunder som har fått medhold i forbrukerklageutvalget. Dette er og blir et tåpelig forsøk på ansvarsfraskrivelse, etter min oppfatning grunn nok til å sette en stor strek over Tesla inntil man endrer denne policyen i en positiv retning.

Uavhengig av hva man måtte mene om dette, den som går inn i dette med åpne øyne og velger Tesla, kan kanhende stå på krava på en annen måte og få en nogenlunde grei kunderelasjon til Tesla Norge, for all del, men det endrer ikke på de forholdene jeg nevner innledningsvis: en elbil krever i utgangspunktet merkeverksteder, og der ligger VAG flere lysår foran Tesla. Sånn er det bare, og for noen av oss er dette et viktig kriterium. Er det mindre viktig for deg, ja da er det egentlig dette med kvaliteten på selve bilen, enn si bilens egenskaper osv som ligger på bordet og avgjør. Jeg ville personlig når som helst valgt Audi fremfor en hvilken som helst Tesla, men så har jeg da også kjørt VW gjennom snaue tre tiår og trives veldig, veldig godt med VW på alle punkter. Nei, Møller er ikke perfekt, men bank i bordet, med en lang og god kunderelasjon kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har hatt et veldig, veldig godt forhold til både VW generelt og merkeverksted, importør spesielt. En ekstra bonus er at mine biler aldri har gitt meg problemer av nevneverdig art.

At Audi er "bedre" enn VW? Iallefall sånn psykologisk sett. Greie biler spør du meg, og nei, Audi er IKKE "utdatert" i forhold til noe som helst fra Tesla. Tvert om, VAG har etterhvert skaffet seg tung erfaring i denne greia med elbiler, og noe kynisk sett, bilene er relativt nyutviklede sammenlignet med Tesla sin modellpallett. Heller ikke her ville jeg vært i tvil, bla fordi Audi E-Tron har mer "tysk" og "bil" ved seg. Ja, jeg er konservativ som få, for meg fremstår Tesla som designmessig noe for space-age for min del. Ellers er det et kjent forhold at førerstøttesystemene hos Tesla ikke er helt der de burde være - bla er det en lang rekke ulykker som mer enn antder at verken nødbremsystemet eller den adaptive cruisekontrollen har det man kaller "integritet" i sikkerhetsdesignet. I korthet: det innebærer at systemet f.ex ikke kobles ut om to sensorer gir forskjellig informasjon: se for deg at bussen foran deg plutselig bråbremser. Den ene sensoren sier "brems, hindring forut, den andre sier "nada, det er slett ingen ting her"! Normalt sett skal da systemet velge den FØRSTE informasjonen og bremse opp samt gi alarm, samtidig som den adaptive cruisekontrollen kobles ut. Så skjer åpenbart IKKE i bla de tilfellene som er under etterforskning der borte i USA. Det er uheldig spør du meg - bank i bordet - det har VAG gjennomgående gjort en bedre jobb. Så får det heller være at f.ex skiltleseren hos VAG til tider har vært litt for ivrig - når funksjonen som leser fartsgrensa tar med seg 30-skiltet langt der inne på sideveien, og du kjører på motorveien med en fartsgrensegreie innkoblet, ja da blir det en lett sjokkerende opplevelse! Det skal være rettet opp, men det er altså en ting å være ops på om du velger Audi. Det er jo egentlig bare å spørre forhandleren, man skal kunne svare på om dette problemet er rettet opp og når det er gjort, dernest skal man kunne svare på om det er andre, kjente problemer som er under arbeid....stikkord: når komer eventuell oppgradering osv osv.. Ellers: lykke til!

Antall visninger