Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg mener å erindre at iallefall IF hadde en veteranbilforsikring der en verdivurdering av bilen dannet grunnlaget for erstatningsutmålingen ved et skadetilfelle. Koster lite å spørre, men be advised, der som ellers, les nøye gjennom vilkårene før du hopper på! Uten forkleinelse for noen, forsikringsbransjen er omtrent like pålitelige som politikere, en av de tingene som bekrefter dette, er "en pris før, en helt annen pris etter" en skade. En slik forsikring setter også ofte distinge begrensninger for bruken, og premien - den reflekterer forsikringsverdien. En ringerunde kan lønne seg, men igjen: sjekk vilkårene! Ellers er google din beste venn, du får opp mistenkelig mange treff på "veteranbilforsikring", i ditt sted ville jeg også sjekket med nettfora for veteranbilinteresserte, evnt klubber osv..

Det er så enkelt som at det finnes seriøse forsikringselskaper, og det finnes selskaper som plutselig blir din motpart i det øyeblikk en skade intreffer. Begrepet "skylddeling" er et av de trekkene som kjennetegner denne delen av bransjen, og tro meg, om traileren så vrenger over i din kjørebane og moser bilen din - er du heldig overlever du - så prøver man seg med skyldeling! Det gjør veldig mye med erstatningen for din del. Ellers har de samme selskapene en tendens til å gi beng i avgjørelser i finansklagenemda, og den som ser nærmere på statistikken, vil se at disse selskapene har en påfallende andel saker i nettopp finansklagenemda der kundene får medhold. Dette gjenspeiler en saksbehandling der gjeldende lover og avtaler blir tilsidesatt til fordel for profitt.

Verdt å ha i bakhodet. IF har vært et slikt selskap en gang i tiden, men min subjektive oppfatning er at man tok seg selv i nakken en gang på tidlig 2000-tall, etter tapte markedsandeler og mye dilldall. Et selskap som ikke har blitt bedre, er et unevnelig selskap med hovedsete i vest som hadde en livredningsbøye som symbol. Man har byttet navn, men gamle vaner fremstår som vonde å vende, kfr at bla en rabattert forsikring som tilbys gjennom en like unevnelig bilimpotør viser seg å være umulig å få vilkårene til uten at man har inngått avtale. Lite tillittvekkende spør du meg. Som sagt, vilkårene MÅ finleses før man hopper på en avtale - i særdeleshet ved forsikring av mer spesielle biler! F.ex en lakkjobb kan lett koste en hundretusenlapp, da er det bittert å få en "erstatning" for en 1962-modell ditt og datt som motsvarer skrap-panten! "Bilens verdi"....!

Et annet selskap man skal være noe ops på, har en vekter som symbol. Litt for store, og altfor mange småselskaper "der ute" som er et barn av samme mor. Vips, så er kanhende den som koilliderer med deg kunde i samme selskap - da blir saken avgjort med skylddeling på null komma null! Når du proteeterer, blir du lynraskt persona non grata!

Mitt generelle råd, bortsett fra å lese vilkårene nøye og gjøre så grundig "forarbeid" som du bare kan, er å være NAF-medlem, med eller iuten veihjelp. Da får du tilgang til samarbeidende advokater med relevant spisskompetanse landet rundt, og du får et fritt rettsråd på to timer. Dernest bør du ALLTID ha et kamera - med trykk på KAMERA - i bilen - mobilkamera er en nødløsning - og er det den minste mulighet for tvil, er det mistanke om uaktsomhet fra motpartens ide, er det den minste mistanke om mulighet for personskade, ja da tilkaller du politiet og ber dem fint om å opprette sak! Forsikringselskapet er IKKE din venn! DERNEST oppsøker du lege for å få journalført alle små eller litt større plager du opplever etter smellen. Er du heldig, forsvinner plagene. Er du uheldig, blir de bare verre og verre over tid, i verste fall sender deg reg rett ut av arbeidslivet! Og har du IKKe oppsøkt lege innenfor så og så mange dager, ja da har du tapt din rett. Sånn er det bare. Nei, det dreier seg ikke om å fremme urettmessige krav, det dreier seg om å gjøre de rette tingene i rett rekkefølge. Og du skal være konsekvent, du skal være ærlig, du skal være korrekt. Det er ikke alltid tilfellet med forsikringsbransjen. Om du leter hos "Motor", finner du med jevne mellomrom gode og informative artikler over nettopp dette emnet.

Antall visninger