Revisjonshistorikk [tilbake]

Vel, du er ikke svært spesifikk i din beskirvelse, og som du nok vil finne ut om du sjekker nærmere, begrepet "maling" hhv "coating" er på sett og vis barn av samme mor. Om det som du antyder, sprøytes på, er det - noe forenklet sett: en form for "tørrstoff" og et eller flere løsemidler som er blandet sammen for at det skal kunne påføres. Når løsemiddelet fordamper, ja da har du et belegg av et eller annet slag. Ikke noe kontroversielt i det, og den som titter på varedeklarasjonen på sånne ting, vil raskt se at både akryl - igjen for enkelhets skyld plast - er brukt , men avhengig av bruksområde og ønskede egenskaper, kan man mikse inn plast, syntetisk gummi - whatever. Naturgummi? Tja - kanhende i meget begrenset grad - men naturgummi i tynne sjikt er definitivt ikke tingen. Silikon? Tja, man kan mikse inn silikon også, for all del.

Poenget? At dette vidundermiddelet kalles Sticky ditt eller datt, er ikke det samme som at alt som ligner, har samme innhold og egenskaper. Med litt flaks sipper du å oppleve dette problemet. HER finner du en mer generell oppskrift på kivlseis du KANSKJE kan håndtere dette, men tro meg, jeg har prøvd alle metodene og som nevnt over, litt til....jeg har f.ex opplevd at slikkepotten blir sånn....det er ingen selvfølge at de metodene som er nevnt her fungerer: https://www.lovetoknow.com/home/cleaning/why-does-rubber-get-sticky-fixes-prevention-tips

Legg spesielt merke til muligheten for å påføre et lakk med polyurethan - dette er i korthet et plaststoff som ofte er grunnlaget for et ytre lag i coating....f.ex gelcoat på båten din. Mulig jeg er født under en heldig stjerne, men jeg har som nevnt ikke hatt spesielt store problemer med dette. Det du beskriver, er egentlig det samme som skjer med slikkepotten hhv tidligere nevnte tupperware - det er en endringsprosess, og roten til dette, er primært knyttet til et eller flere stoffer i "dingsen" - eller coatingen. Om du ser nærmere på teksten jeg linker til over, vil du se at ultraviolett - stikkord sollys - er en en faktor her. Dette med UV-stabilitet er et evig problem med alle plast-stoffer. uansett om det skulle være tilsatt silikon, gummi eller ditt og datt for å gjøre plasten mykere - f.ex myk nok til å kunne spøytes på, påføres som en coating slik du beskriver - og ikke sprekke opp med det første.

Og nei, i mine VW gjennom 35 år - herunder en enda eldre PassatenWagen - har ikke dette vært et problem i det hele tatt. Jeg klarer ikke i farta å rekapitulere at jeg har sett områder på bilene mine der det har vært brukt den type coating heller, men det er egentlig ganske enkelt å forholde seg til: om og hvis man møter et problem, da løser man det der og da. Å bekymre seg for alt som muligens kan oppstå - ta sorgene på forskudd - det er bare stress. Nei, jeg har definitivt ikke sovet meg gjennom verken livet generelt eller bilholdet spesielt, men igjen - det du beskriver har ikke vært spesielt problematisk for min del. Jeg vil jo også tro at bilfabrikantene og underleverandørene rett og slett vil påføre et ekstra overflatesjikt, evnt gjøre endringer, som løser dne typen problemer du beskriver - det har jo Tupperware klart, ikke sant? Ellers en varm takk for at du tok opp et tema som helt sikkert kan gi hodebry for mange! Dog har ikke jeg fått grå hår av det! Forøvrig har jeg heller aldri møtt denne sorten coating på tasturer, fotoutstyr eller kikkerter - men derved er det ikke sagt at det kan være mulig - igjen - det er ikke sånn at alle produsenter av slike ting bruker samme oppskriften. At noen driter på draget innimellom, det er en følge av vår gode venn MacMurphy. Verre er det ikke! Vi krøsser fingre og tær for at dine problemer med dette stoffet skal forsvinne etterhvert, verden går tross alt fremover - iallefall av og til!

Antall visninger