0

Jeg merker at bremsene er tar ujevnt. det blir verre jo høyere fart. mistenker kast i bremseskivene. er dette farlig?

spurt 2013-06-19 12:44:27 +0100

Jeg merker at bremsene er tar ujevnt. Det blir verre jo høyere fart. Mistenker kast i bremseskivene. Er dette farlig? Klossene er skiftet for 15000 km siden. Holder det da å skrifte bremseskivene for å blir kvitt dette?

Er det andre ting dette kan skyldes? Har også dårlig handbrems. Har strammet wiren på selv handbrekket, uten at det ble særlig bedre. Er det bremseskoene som da må skiftes, eller er det egne bremsesko for håndbrems på denne?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2013-06-19 13:46:42 +0100

Hei du!

Her høres det ut som om du trenger en service / ettersyn på bremsene ja.

La oss begynne bakrest først. Denne bilen har tromelbremser bak. Dermed er det ikke egne bremsesko for handbrekket, men de samme som for fotbremsen. Begynn med å jekke opp bilen og pass på at den står stødig. La den stå på en lecablokk, vedkubbe eller noe - ikke bare på jekken. Ta av hjulet, og demonter bremsetrommelen (Husk at håndbrekket ikke må stå på da...) Sjekk nøye at det ikke er lekkasjer fra hjulsylinderen - da må denne skiftes, og bremsene luftes.

Ser dette bra ut så rengjør med egen bremserens på spray, som fås kjøpt på bensinstasjoner rekvisita butikker. Kontroller tykkelsene på bremsebåndene - det sal være noen millimeter her. Begynner de å bli slitt så kjøp nye. Bytt da også bremsesylindere i samme slengen - og kjøp med et nytt monteringssett. Du får hele pakka for bare noen hundrelapper...

Men ofte så er det bare en rengjøring som skal til, samt en etterjustering av bremsebåndene. Her er der jo egentlig selvjustering, men ofte så henger ikke denne helt med og trenger litt "hjelp". Legg etter båndene så hardt du kan til trommelen står bom fast og løsne så igjen til den snurrer fritt, men akkurat subber . Da skal det være riktig.

Hvis det rister i rattet nå du bremser er det mye som tyder på at det er kast i bremseskivene, ja. Her er løsningen å skifte. Før ble ofte disse dreid, men nye skiver til en Accent koster ikke stort mer enn et kneippbrød.

Gjør det samme som bak. Jekk opp bilen. Pass på at den står stødig og demonter hjulet. Ta så ut klossene. Demonter bremsekalipterne - som regel bare to skruer på baksiden - og heng disse opp med en ståltråd eller noe så du ikke strekker / ødelegger bremseslangene.

Demonter de gamle skivene. Rengjør anlegget for de nye nøye og monter de nye. Jeg tror faktisk jeg også hadde kostet på meg nye klosser her - selv om de gamle nok ikke er utslitt enda. Eventuelt planslip beleggene og rengjør godt - om du bruker de gamle om igjen. Gjerne med nytt monteringssett her også.

Pass på at bremseslangene ligger riktig når du monterer kalipteren igjen. Bruk gjerne en dråpe eller to med flytende gjengelås på skruene og skru godt til. Monter hjul og jekk ned.

OBS: Husk og pumpe opp trykk i bremseanlegget før du begynner å kjøre. Det glemte jeg en gang - og det gikk ikke så innmari bra...

Dette er en ganske enkel jobb - når man kan det. Men jeg føler at man bør ha en viss teknisk innsikt og være litt fingernem før man går i gang med dette selv. Dette går jo direkte på bilens sikkerhet og er man i tvil så søk hjelp hos fagfolk.

Ønsker deg lykke til med nye og bedre bremser

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger