0

Jeg har en vw golf 3 (1997 mod) med 5 dører og nå som kulden har kommet så fryser begge front dørene og bagasjerommet. den eneste måten å komme seg i

spurt 2012-12-05 02:57:32 +0100

Hei Benny, Jeg har en VW golf 3 (1997 mod) med 5 dører og nå som kulden har kommet så fryser begge front dørene og bagasjerommet. Den eneste måten å komme seg inn i bilen er gjennom bakdørene som på et eller annen måte ikke har fryst igjen. Har prøvd alt fra lås olje til silikonstift, men døra fryser fortsatt fast. Er det noe jeg kan gjøre for å slippe å gå inn i bilen gjennom baksetet helle vinteren?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-12-05 12:09:03 +0100

Hei sann! Det der hørtes ikke spesielt moro ut, kan tenke meg det er ekstra strevsomt å holde på sånn på iskalde morgener.

Merkelig at det ikke hjelper med silikonstift eller låsolje. Det tyder nesten på at det er noe annet som sitter i listene dine og gjør at behandlingen ikke hjelper.

Jeg ville forsøkt å ta en skikkelig vask av gummilistene hele veien rundt på fordørene dine. Det beste er om du finner en oppvarmet garasje / et parkeringshus hvor du kan gjøre dette. Bruk for eksempel zalo og varmt vann på en klut, så vasker du grundig og tørker over etterpå med et håndkle.

Deretter smører du alle listene godt inn med en silikonstift. Pass på at alt er tørt og godt før du kjører ut i kulda igjen. Da håper og tror jeg at problemet ditt er løst.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2012-12-05 19:22:14 +0100

Det har seg sånn at du ikke har problemer med å låse opp dørene, men når du drar i håndtaket så vil ikke disse åpne seg? Dette problemet er helt vanlig på Golf 3.

Problemet ligger da i selve låsekassa inne i døra. Fettet inne i disse har sannsynligvis blitt så skittent og så gammelt at det nå fryser. Når du til slutt får åpna dørene har jeg selv erfaringer med at det kan hjelpe(midlertidig) å smøre opp låsekassene med noe tyntflytende fett som ikke fryser (Jeg har brukt PTFE-fett fra biltema).

Når døra er helt åpen så ser du ytterst på denne en mekanisme som matcher med \"låsepinnen\" bakerst i døråpningen. Dersom du sprayer fettet inn i og rundt alle åpninger du finner i denne mekanismen på døra og åpner/lukker døra mange ganger mens du holder på vil du få smurt opp mekanismen til en viss grad.

For en mer permanent fiks må hele låsekassa tas ut, fra hverandre, gjøres ren og smøres opp igjen med ordentlig låsefett. Ellers får du også kjøpt låsekassene nye diverse steder, men de koster noen kroner.

Håper dette er til hjelp.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger