0

Pajero 3,2 di-d mod 2001 har gått ca 220 tusen. i det siste viser temp.måler at den går svært varm. har skiftet termostat, og giver til termostat, men

spurt 2011-03-29 10:04:42 +0200

Pajero 3,2 di-d mod 2001 har gått ca 220 tusen. I det siste viser temp.måler at den går svært varm. Har skiftet termostat, og giver til termostat, men like høy temp enda. Motorforum foreslår å skifte tempmåler-instrumentet, men jeg er usikker på om det er løsningen. Jeg stoppet bilen da instrumentet viste at den kokte, etter en kort tur, og da var radiatoren kun varm øverst, kjølevannet fra motoren inn i radiatoren på toppen er varmt, men ca 10 cm ned på radiatoren er det kaldt. Kan det tyde på dårlig sirkulasjon i systemet ( lekker ikke vann - er trykktestet) - kan det være vannpumpe?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-04-15 14:25:33 +0200

Bilen er nå i orden, det var ikke temeperaturmåleren, men kretskortet som styrer den. Det visste Mitsubishi spesialisten Nilsen Bil i Løken.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-06-16 01:13:27 +0200

updated 2023-06-16 01:25:38 +0200

Jeg har enPajero 3,2 di-d mod 2000. Jeg var ute å kjørte og når jeg bremset opp hørte jeg en kraftig dunkelyd. Var på verkstedet for å sjekke under, men alt i orden. Kan det komme fra motoren? Den var ganske varm etter ca 5 km i dag. Hørte ikke dunket, men akkurat som jeg kjørte på grus når jeg stoppet bilen på asfalt. Jeg skal sjekke temp.måler nøyere i morgen og prøve å lokalisere lyden nærmere. Skal ut å kjøre med hest på lørdag så litt stresset med tanke på hva dette kan være.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-06-16 09:12:31 +0200

Slik jeg forstår deg, var ET kraftig dunk, der du ikke har fått en "repeat". Det antyder at det har vært en isolert hendelse, der "noe" med en viss masse har dunka borti et eller annet. Om sånt skjer inni motoren, girkassa eller for den sakens skyld, roterende deler, oppstår det vanligvis følgeskader, du slipper ikke så billig unna som ET dunk liksom!

Uten at jeg får akkurat din bil opp i krystallkula, det vanligste er at en stein, plankebit, whatever, som ligger på veien der du kjører, skvetter opp fra hjula og dunker opp i bilens understell før den skvetter videre, kanhende ut av veien så du ikke ser den igjen noensinne, selv om du står på bremsene og rygger tilbake. Om det er et legeme med stor flate som slår oppi, ja da blir det sjelden synlige merker, det er jo ofte sånn at det smeller oppi dørken i bilen, ikke sant? Flate med flate smeller godt, men kraften fordeler seg over en større flate, som regel ingen skade skjedd. Derfor finner man ikke noe i ettertid, Vi krøsser fingre og tær for at det er denne varianten du har vært utsatt for, når du har vært innom verkstedet og de sier at det ser greit ut, da er det sannsynligvis korrekt!

En av mine opplevelser i samme sjangeren var en konsekvens av en stakkars harepus som sprang bånn gass over veien foran min kjære Moskwitch en gang i tden. Jeg rakk akkurat å se dette arme dyret bånn gass foran lyktene, et par millieskunder etter hørte jeg skikkelig kadunk som må ha vært kardangklokke, hare hopp var jo mer enn eller mindre airborne, han kom under bilen uten å treffe noe ålright, men så må han ha gjort et hopp, med kadunk til følge. Sånt skjer, merkelig nok lå han ikke igjen på bakken, og jeg fant ikke noe i grøftekanten heller, men som vi vet, kroppen på et dyr kan fungere sånn passe selv om de har fått en saftig stjernesmell i toppen. Litt som hodeløse høner. Nå var jeg ikke spesielt bekymret for bilen, en Moskwitch er robust, men jeg fant faktisk rester av pels og blod på kardangklokka. Triste greier, men det er sånne slag livet kan gi en stakkars harepus av og til. Du skal se at det er noe lignende som har skjedd under din bil, selv om en hare ikke er spesielt tung, blir det jo litt energi av det når du kommer susende i 50-60 km/t eller mer!

Vi krøsser fingrene en gang til og satser på at både hest og kjerre kommer frem som den skal til helga, god helg, god tur med en feiende flott bil og ditto hest!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger