0

Har et problem med bilen min som er en mitsubishi galant 2.0 2003 modell som er gått 95000 km.problemet er at bilen får en slags uregelmessig kalke/t

spurt 2013-06-17 03:25:16 +0200

Heisann, har et problem med bilen min som er en Mitsubishi Galant 2.0 2003 modell som er gått 95000 km.

Problemet er at bilen får en slags uregelmessig kalke/tikkelyd på varm motor. Har lenge tenkt at dette kan være ventiltikking, men har prøvd å skifte olje til både mer tynnflytende og tykkflytende for å få bukt med problemet. For ordens skyld har jeg bare benyttet meg av kvalitetsolje fra castrol og mobil1.

Tikkingen høres best på tomgang når bilen har driftstemperatur på omlag 90 grader. Lyden høres også når man ruser bilen lett. Vanskelig å gi en god beskrivelse av liknende lyder, men den kan høres ut som klinkekuler som kræsjer mot hverandre. Som nevnt er lyden uregelmessig, det jeg mener med det er at det kan virke som lyden ikke framtrer i faste intervaller, men den er der konstant ved varm motor. Lyden følger også bilens turtall, og intevallene på "kaklingen" øker også med turtallet.

Håper du kan si noe om hva feilen kan være, ettersom min lokale mitsubishi-forhandler nærmest raner meg for å foreta en feilsøking. For øvrig har jeg detektert lyden siden jeg kjøpte den.(Var da gått 62000)

Har også sjekket om km-standen stemmer, noe NAF kunne konstatere.

Takk for svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2014-06-07 13:40:02 +0200

Vet ikke om dette kan være til noe hjelp eller om du har skjekk et det, har en 2000 modell der dem tikker, jeg har også byttet div olje, men like lyd uannstt, etter mye feilsøking fant jeg ut at det er AC pumpa som er skyldige i den lyden. Vet ikke om det er til noe hjelp

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger