BMW 540i chip/re-map

spurt 2014-09-16 22:32:21 +0200

Hei. Eier en BMW 540i E39 1996 modell med sportsautomat, men i det siste har jeg ønsket meg litt mere gamp.

Har vært i kontakt med noen firmaer og fått 2 tilbud så langt.

Ene muligheten er 330hk og 485nm (vel så skrev de i mailen) men syns dette virket litt vel mye og overrealistisk.

Andre muligheten er 310hk og 450nm, og iforhold til det andre firmaet lar de en prøvekjøre resultatet og kjøp hvis fornøyd.

Det jeg lurer på er, hva er vanlig effekt/hp å chippe disse bilene til? (egentlig ikke chip men såkalt re-map det dreier seg om) Der man kobler seg gjennom diagnoseporten og omprogrammerer bensininnsprøytningen og tenningen.

Det første firmaet (330hk) sier de har tunet mange BMWer og alle har vært fornøyd, mens det andre sier at de har fokus på sikker tuning og de kan garantere effekten. De mente også at på 540i så er ikke 310hk mer mulig å få pga fysiske begrensninger i motor (ikke som turbo der man lett kan få mer), så da begynner jo jeg å lure når enkelte kan "love over 310hk".

Jeg føler meg litt i en ukjent jungel med alle disse forskjellige firmaene, og jeg vil vel bare ha mest mulig futt for penga men at det også er sikkert. Jeg aner ikke hvem jeg burde gå til.

Det rare er at jeg har også sett 540i i Hamann og AC Schnitzer edition som kommer med styling og litt mer effekt enn originalt som en eksklusiv utgave av bilen med rundt 320hk, så da begynner jeg jo også å lure..

Jeg har disse modifikasjonene:

KN sportsluftilter, supersprint effektanlegg fra katalysator og bakover, innmat i katalysator fjernet, M5 LSD.

Tenkte også siden jeg har dette som oppsett så er det vel like greit å få mest ut av hestene gjennom re-map, og at det passer jo bra nå som jeg har lyst å "chippe" bilen men jeg vet bare ikke hvor jeg skal starte.

Takk på forhånd.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett