0

Førstegangsbil

spurt 2014-10-08 02:00:49 +0200

Hei Benny!

Nå er jeg straks ferdig utdannet, fått meg jobb og må gå til innkjøp av en bil. Yrket det er snakk om er eiendomsmegler, så det vil si at bilen vil bli flittig brukt, men ikke nødvendigvis så langt av gangen.

Vil selvfølgelig bruke minst mulig penger (både på bilen og forsikringer og slikt) men skjønner at man får det man betaler for.

Har sett litt på 2003-2005 Volkswagen Polo, henholdsvis med 1,4 litern med 75 HK. Kom også over en snerten Opel Astra, men denne var dessverre solgt. VW Golf har jeg også kikket på, også denne en 2003 modell med 1,4 liter og 75hk. Golfen er vel hakket tungere enn Polo´en, og også dyrere å forsikre? Prisgruppen jeg har kikket på er først og fremst < 50,000 kr, men har kikket litt på 60,000 til 80,000kr og ser at her er det mer å hente.

Hvilke anbefalinger kan du komme med?

Er det risikabelt å kjøpe bil til 50,000kr som har gått over 100.000km? Har hørt at 105,000km servicen på særlig volkswagen kan svi godt i lommeboka, da spesielt reg. reim og vannpumpe ofte byttes på dette tidspunktet.

Ville du brukt de 20,000 - 30,000 kr ekstra? eller får man like mye bil for pengene om man steller godt med den og kjører pent?

Om du har noen andre forslag til hva jeg kan få der ute, som ville vært et godt bruktbilkjøp, er jeg en meget god lytter.

Håper på svar

Mvh

Martin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2014-10-08 14:30:25 +0200

Hei, alle de bilene du nevner der, enten det er Polo, Golf eller Astra er kurante doninger. Utvalget er også brukbart i prisklassen du ser i.

Det som er det aller viktigste her er å finne den beste bilen - uavhengig av merke. Jeg tenker stikkord som servicehistorikk, eierhistorikk, fersk EU-kontroll, gode dekk, rust, generell tilstand etc. er viktigere enn hvilken modell, farge etc du velger. Selvfølgelig er det litt jobb å titte på mange biler, men det kan du nok fort tjene inn. Det er ofte dyrt å kjøpe "feil" bil også ... Det er klart at bil til ca 50 lapper er litt sjansespill. Det er ofte snakk om gamle biler som har gått langt. Da kan alt skje når som helst.

Kanskje kan det vær lurt å titt på noe japansk. De er ofte ganske driftsikre. Tenker på biler som Nissan Almera, Honda Jazz, Mitsubishi Colt og den gjengen der. Ikke så spennende og kule, men som regel ganske gode! Ønsker deg lykke til med bil og jobb!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger