Hvorfor er biler med mange seter som Caravelle så sinnsykt dyre?

spurt 2014-11-19 12:24:28 +0100

Koster jo fra 750 000kr og oppover for en vanlig Caravelle, lang type. Og da er det mindre utstyr standard enn i en Huyndai i20. Har en bakke der vi bor, så 4x4 hadde jo også vært greit. Men da stiger prisen enda mer..

Dette er jo latterlig. Vi har 6 barn, og har bruk for en slik bil - men med avgiftene i Norge så skjer ikke det. Å nei.. vi har ikke penger til en Tesla, og de er uansett for små. Har bruk for å ha med 2 barnevogner i tillegg til eventuell feriebagasje. Så de små knøttebilene er ubrukelige. Har 3 barn i bakovervendt barnestol, en i vanlig barnestol og en med pute. Kun 1 barn er stort nok til å sitte i vanlig sete. Vi kjører en 21 år gammel dødsfelle med gammel og forurensende diesel nå. På vinteren når den er kald røyklegger vi nabolaget, som når man starter opp en gammel dieselsjekte som har vært satt inn med foggingspray. Siden jeg kan fikse på Caravellen i det uendelige selv, og kan kjøpe bildeler på Ebay - så ser det ut til at vi kommer til å ha den noen år til. Men det er jo helt latterlig. Ingen bil over 10 år burde vært på veien. De skulle vært spiker.

Hadde jo vært greit at vi kunne kjøre en sikker moderne bil. Hvorfor skal vi bli økonomisk straffet for å ha flere barn? Ille nok at det koster nesten 10 000kr for årskort i svømmehallen, som vi må ha - siden skolen ikke har vann i bassenget sitt. Eller hvordan høres det ut med 800kr for å være på familiefilm på kino? Før brus og godteri.. Vi har med andre ord MER enn nok å betale for, om vi ikke skal bli flådd på bilkjøpet også. Elektrisk variant av en slik bil finnes ikke, og innen det kommer - så er det avgifter på de også..

Vår bil har ikke NOE utstyr som er standard på nye biler. Vi har ikke ABS bremser, og selvsagt ikke ESP. Hadde vært greit for oss, og andre på veien - så de ikke får en 1,7 tonns Caravelle i siden.. Det vil si.. den veide vel ca 1,7 tonn FØR vi la på en haug med kg i sparkel, glassfiber, sveising mm. Vi har ikke airbag.. noe sted. Ikke sidekollisjonsputer, ikke "gardiner".. no nothing. Sikkert veldig bra for sikkerheten. Automatiske beltestrammere har vi ikke.. Det ramlet av rustbiter på størrelse med knekkebrød.. både i størrelse og tykkelse.. fra støtfangeren bak på bilen. Brukte en sommerferie på å kappet bort alt som var rustent, og sveiste på en H-bjelke i 8mm stål bak. Langs kanalene sveiste jeg i hele bilens lengde et vinkelstål med 8mm tykkelse. Sviste på nye innerskjermer og "front" på bilen. Kommer greit gjennom EU kontroller etc - men må jo veie seriøst mye mer enn når den var ny. Eksosanlegget (selvsagt uten katalysator og partikkelfilter) sveiste jeg opp i syrefast står. Men jeg har ingen interesse av ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett