Hvilken bruktbil burde jeg velge?

spurt 2015-01-02 20:49:18 +0200

Jeg trenger en "konebil" for pendling til og fra jobb. Jeg bor på landet, og kjører derfor mye på svingete landevei men jobber i byen, så blir derfor også en del bykjøring. Kjører ca 10+ mil om dagen. Samboeren min har stasjonsvogn med plass til bikkjer og det hele så det er ikke viktig for meg med stasjonsvogn eller stor bil, men utelukker det heller ikke.

Det er vanskelig for meg å skulle bla igjennom annonser med forskjellige biltyper da jeg har så lite kunnskap. De bilmerkene jeg har kjørt, har erfaring med og liker godt er: Nissan Primera 1996 og 2004, Nissan Quashqai 2007, Nissan Micra 2006, Toyota Auris Hybrid automat 2012, Hyundai i40 diesel automat 2013.

Jeg ønsker en bil som ikke er eldre enn fra 2008, er automat, stødig på veien og tåler litt hard kjøring i svinger osv. Stødig på glatt føre (antiskrens, antispinn) og at bilen har et godt musikkanlegg med utgang for AUX og/eller Bluetooth.

Jeg har sett litt på Citroën C4 2011 modell og liker det jeg ser. Har lest en del tester, men det er veldig viktig for meg at den sitter godt på veien på glatt føre da landeveier oppi gokk ikke saltes/strøs veldig ofte om vinteren. Ellers har jeg tittet litt på Ford, Toyota og Peugeot.

Antall dører, seter, plass osv er ikke spesielt viktig. Jeg har nettopp hatt Nissan Micra og trivdes godt med den bilen, men den blir litt i minste laget for meg og den var vanskelig å kontrollere dersom man fikk skrens.

Så hvordan bil burde jeg velge? Det er så alt for mange alternativer der ute, og jeg har ingen kunnskaper om bil. Prislappen min stopper på 200.000 kr.

Mvh: Jannicke

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett