0

flau over bilen vår! :(

spurt 2015-02-15 18:18:32 +0200

Hei. Jeg har ikke det siste lagt merke til att det finnes knapt noen så gamle biler som den vi har på veien lengre. Føler folk ser på oss som fattige. Vi har en 18 år gammel Volvo v70 med nesten 300 000 km på telleren, altså dette er familiebilen vår. Nesten alle sier til meg, hvorfor bytter du ikke den gamle dritten, er mye billigere å ha ny bil! Men er det det?
Har tittet litt på nyere biler fra. Eks. Volvo v50 scoda octavia ca. 2011 -2012 modeller. Til maks 200 000 kr. Men jeg får ikke regnestykket til og lønne seg inn hele tatt? Altså skal man låne 200 000 til bil så har man dyre rente Utgifter, man har dyrt verditap og masse dyre servicer man da må følge og man må ha dyr kasko forsikring som vi slipper nå. Men vi får en bil som bruker halvparten av drivstoffet vi bruker nå. Å vi kjører 30 000 km ikke året. Er jo litt å spare der. Men koster på bilen vi har nå 4-5000 kr i året i deler + service å Gjør jobben selv. Jeg hater det men sparer masse penger på det. Hadde den på EU kontroll nettopp å fikk kun mangel på ett enneledd som kostet 150kr på nettet. Å er jo ikke verditap på den, den har kun en bruksverdi. Å den starter å går hver dag. Jeg mener vi ikke kan ha billigere bil enn vi har nå, selv om vi bruker hvertfall 4-5000 kr hver mnd på bensin. Men om jeg brenner opp pengene på bensin eller kaster de ut av vinduet i verditap er vell ett fett? Men føler folk tenker at vi er fattige, å ser ned på oss bare fordi vi har gammel bil å det Gjør meg litt flau. Men vi har forøverig ny egen bolig da. Ønsker svar, hva er mest fornuftig?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-07-27 16:10:33 +0200

Heisann!

For det første: Det finnes da slett ingen i hele verden som har noe med hva slags bil dere kjører. I alle fall ikke så lenge du holder den i forsvarlig stand. Det virker det da definitivt som du gjør.

Om jeg skal tippe så er det ikke så fælt mange av de som sier at "du skal kvitte deg med dritten" som er i stand til å fikse en mangellapp etter EU-kontrollen selv, heller.

Har dere i tillegg anskaffet ny bolig, så undrer det meg en liten smule at folk ikke har forståelse for at dette også er et betydelig løft for familieøkonomien.

Det er da også mer fornuftig å legge pengene i en bolig enn i en ny bil. Nye biler er ikke akkurat en god investering. Mens verdiøkningen vi har sette på boliger den siste tiden har vært eventyrlig. Slik sett tror jeg dere har prioritert riktig.

Når det gjelder hva som er mest fornuftig for dere av å kjøpe en ny bil, eller beholde den gamle så er det flere ting som spiller inn.

Selvfølgelig er det hyggelig med en ny bil. Fin, blank, ubrukt og med nybilgaranti. Dere vil også få en bil som trolig er sikrere, mer komfortabel og med mere moderne sikkerhetsutstyr om bord. Sikkert også mer miljøvennlig.

På den annen side – dere vil få et betydelig verditap de første årene. Du kan heller ikke ta service og vedlikehold selv om garantien skal gjelde.

Må man i tillegg låne penger og regner på renteutgifter i tillegg til verditap - ja er jeg ikke ett sekund i tvil om at den gamle Volvoen du har nå som koster 3 - 4000 i årlige utgifter er den som vil gi deg best totaløkonomi. Uten tvil.

Om bilen er i god stand og du fikser de småtteriene som dukker opp så bør den kunne holde ytterligere i noen år.

Så må man jo vurdere økonomien opp mot sikkerhet, komfort og gleden ved å eie noe nytt. Men å bytte bil en bil man er både glad i, fortrolig med og som dekker familiens behov på en grei måte bare fordi at noen slenger litt med leppa – det hadde i alle fall ikke jeg gjort. Da hedde jeg heller kjørt den gamle. Om ikke annet så på ren trass.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger