0

CX-5, XC60 eller Q5?

spurt 2015-04-04 14:33:46 +0200

Hei, Skal kjøpe bil for første gang, og valget har falt ned på SUV. Vurderer disse alternativene: - Mazda CX-5, ca 2013-modell og km stand på ca 50 000 - Volvo XC60, ca 2010-modell og km stand på ca 100 000 - Audi Q5, ca2010-modell og km stand på ca 100 000

Hva tenker du om dette? Hvilken av bilene ville du gått for?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-06 20:57:10 +0200

Kjøp ikke Audi. Mye problemer som generelt er hos VAG, VW og AUDI. Min eldre bror har kjørt AAudi modeller i mange år og er blitt svært misfornøyd med siste Q5 modellene også A4 allroad modeller. Også VW har mye problemer og store kostnader

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-09-08 21:21:06 +0200

Merkelig nok har jeg og familien kjørt VW gjennom flere tiår, med akkumulerte erfaringer fra godt over halvannen million kilometer, uten noensinne å ha opplevd det som normalt sett ligger i begrepet "mye problemer og store kostnader". Mye av forklaringen ligger nok i at vi legger vekt på å holde et normalt godt vedlikeholdsregime, der "longlife" service er bannlyst, vi bytter konsekvent olje og filter ved 15, maks 20.000 km, og overholder ellers alle satte intervaller. Spesielt for diesel, som i store trekk har vært enerådende hos oss inntil de siste åra, er dette viktig, dessuten kjører man på momentet, jager ikke turtall, og unngår å belaste motoren før olja er gjennomvarm. Pass på bilen og den passer på deg! Jeg vil våge å påstå at de aller fleste VW med en TDI under panseret gir vesentlig mindre problemer enn de som ramses opp her, Audi inkludert....Audi er unødig komplisert. Men se gjerne i retning av Skoda, Octavia hhv Roomster gir mye bil for pengene, dessuten får du en vesentlig nyere bil med de konsekveneser dette har for bedre forutsigbarhet og et hyggeligere driftsbudsjett.

Ikke "SUV"? Nei, men hva i alle dager skal du med "SUV" som "førstegangsbil"? Om du ønsker deg firehjulstrekk, får du også Skoda med haldex 4 hhv haldex 5, alt ettersom hvor ny bilen er, og du får Octavia med forhøyet bakkeklarling. Kjøper du Yeti, får du en bil som har bedre terreng-egenskaper enn de du nevner på lista....men samtidig en grei bil å eie. I det hele tatt, stikk fingeren i jorda og tenk gjennom totalbudsjettet, det koster å være kar! Volvo, Audi...disse har bokstavelig talt sin pris på alle tenkelige vis! Mazdaen du nevner er den eneste nogenlunde fornuftige bilen her....ellers er det ikke korrekt at det er "mye problemer" med VAG.......tvert om. Unntaket er Audi, dels fordi bilene er mer komplekse enn sine konsern-slektninger, dels fordi Audi er litt som Volvo: overprisa. Med et begrenset budsjett sitter du altså igjen med en 10 år gammel bil. Det er ikke nødvendigvis spesielt smart som "førstegangsbil", sånn er det bare. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger