0

2,2 tid problem med motorlampe og andre varsler

spurt 2015-04-15 12:51:30 +0100

Hei Benny! I november kjøpte jeg meg saab. Har siden da hatt problemer med at motorlampa kommer når man gir litt gass og den går i nødmodus og lamper for abs og esp kommer også når farten er opp mot 80 .Når jeg kjøpte bilen var den tom for strøm og selgeren sa at lampene ville bli borte etter hvert , men sånn ble det ikke. Har sjekket kvitteringer og egr ventil var skiftet et år før jeg fikk bilen så er det noen forslag til hva som kan være feil med den? Jostein

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-11-26 03:51:34 +0100

Et dårlig batteri vil kunne generere mange merkelige feilkoder og feil. Få sjekket at batteriet ditt er i god stand. Et batteri er en slitedel og vil etterhvert måtte byttes. En dieselmotor krever også mye strøm ved oppstart, noe som gjør dette ekstra viktig. Ellers er det som du nevner ofte at egr ventilen lager trøbbel. Egrventilen vil sotes ned ved mye småkjøring eller hvis motoren ikke blir tilstrekkelig varm ofte nok. Verksteder bytter ofte egr ventilen men en ny. Men ofte er en rens godt nok. Det ligger guider til dette på YouTube og nettet. Diverse Saab forum har utallige poster med denne problematikken. Så at egr ventilen kun er et år gammel er ingen garanti for at denne ikke er årsaken. En rens er mulig å gjøre selv hvis du er litt nevenyttig. Mensmåkjøring vil medføre at denne tettes. Det finnes plater å få kjøpt som gjør det mulig å redusere mengden eksos som sendes via ventilen. Uansett kan det være lurt å få sjekket feilkoder og lest av dette med obd porten.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger