TV 2 Play
Min konto
0

5 års garanti

spurt 2015-04-17 11:00:22 +0200

Det stemmer ikke helt hva du skriver om garanti/ reklamasjonsrett på import fra f.eks. Tyskland. Noen biler kan kjøpes med 5 års garanti som også gjelder i Norge. Dette ligger inne på bilens data hos Møller. Jeg har selv holdt på med bilsalg i nesten 40 år, og dette er også nytt for meg.

Hilsen Ivar Bratland

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-04-17 14:36:50 +0200

Hei Ivar!

Det du sier er riktig. Dette har kommet mer og mer den senere tiden. Særlig da av biler som importeres av merkeforhandler - fra merkeforhandler.

Grunnen til at jeg kjører såpass "hardt " på dette er at jeg får lassevsis av spørsmål av folk som IKKE vet om dette med garantier og bruktimport.

De forstår rett og slett ikke hvorfor de med bilen de sparte 30 000 på å kjøpe i Danmark IKKE har samme "rettigheter" som naboens like bil, som ble kjøpt hos en lokal forhandler.

Jeg opplever altså at det er stor usikkerhet og uvitenhet rundt temaet og prøver å få folk til å bli klar over at medaljen faktisk KAN ha en bakside...

Så må dere i bransjen være flinke til å til å flagge dette med fabrikkgaranti i de tilfelene det er det. Dere bør også etterstrebe å skille mellom "kjøpe-garanti" og fabrikkgaranti.

Så skal jeg som journalist også etterstrebe å gi folk et riktig bilde her, selv om det tidvis er litt uoversiktelig.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar