Kjøp av El-bil og mine bekymringer

spurt 2015-04-17 11:40:15 +0100

Hei, Jeg og fruen har tenk å prøvekjøre en Nissan Leaf 2013 i de nærmeste dagene. Hovedmålet vårt med anskaffelse av elbil er å spare på bomavgiftene, det koster oss masse i bomavgifter i forbindelse med jobb, barnehagekjøring, butikk og div. sparing av drivstoff blir jo fordelen med på kjøpet. 1. Det viktigste for oss er å finne ut at når vil regjeringen fjerne gratis bomavgift ordningen? Hva er regjeringsplan når de har fjernet alle godene? blir el bilene behandlet som alle andre biler. Blir så forvirret av media!

Jeg har noen spørsmål også rund eierskap og tap ved salg rundt el bil, håper du kan svare på de :) vi har tenkt å ha bilen i 2-3 år

  1. Jeg har funnet en Leaf , forhandleren vil ha 159000kr for den, jeg som kjøper synes det er litt mye for den bilen. Hva synes du er riktig pris for denne bilen: *Positive ting med den bilen: 2013 modell, 15000km kjørt, Sort stoff interiør, med vinterpakke, 5års garanti fra 1gangs reg.dato. forhandler har fikset dette selv om det er en USA modell. Oppgradert versjon uten bjelke mellom bak-dekka. Stor seriøs forhandler i Lørenskog (ikke Nissan). Før kjøpet får jeg med Carfax og batteri rapporten. *Negative ting med den bilen: USA import, S modell som er den mest ribbet versjonen, uten Carwings, navigasjon, radio, manglende vinterdekk (og muligens uten cruisekontroll.) uten navigasjon og radio, dette kan vi leve helt fint uten. har fått tips at en timer kan fungere fint for inn og utkobling av lading, så Carwings er også noe man KAN klare seg uten. Cruisekontroll er vel også greit å kunne leve uten når det er en EL bil med begrenset rekkevidde ;)

  2. Prisfall eller vil det være mulig å selge den når : garantien holder på å gå ut/ gått ut + alle godene er borte (til 2017 eller t.o.m 2017) + ny modell av leaf med dobbel rekkevidde er tilgjengelig... hvorfor skal noen kjøpe seg en brukt 2013 el bil da? (hvis man tenker seg bort at strøm er billigere enn drivstoff)

  3. Vil hybridbiler få noen fordeler i tiden fremover?

Mvh Babar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett