0

Startsperre/starter ikke/ytre påvirkning

spurt 2015-05-09 13:44:44 +0100

Hei Benny!

Har hatt startproblemer i vel 2 år på en ix35 2010 mod. Verkstedet (Biltrend, autorisert forhandler av Hyundai) har hatt bilen inne 4 ganger uten å finne feil. Nå den 5 gangen, mener de å ha funnet feilen, som er ytre påvirkning av miljø. De sier noe om at startsperren blir påvirket av f.eks høytspentledninger, trafokiosker etc. (Jeg parkerer 3-4 faste plasser, hjemme, på jobb,barnehagen og ved disse plassene er det ingen trafokiosker,høytspennledninger etc)

De sier videre at det ikke er noe å reparere, da alle elektriske ledninger i hele bilen må skiftes og da snakker vi flere km med ledninger.

Jeg lurer på hvilke rettigheter jeg har? Jeg ønsker at bilbutikken kjøper bilen hos meg, og jeg er inneforstått med at jeg taper noen kr på dette, kontra å selge bilen selv. men det er eneste løsning slik jeg ser det. Har planer om å selge bilen men tørr ikke dette da ny kjøper vil ha reklamsjonsett i 2 år.

Har jeg rett til å heve kjøpet? Bilen har 5 års nybilgaranti og disse problemene har oppstått innen disse årene.

Håper på snarlig svar. (stian@rogershawk.no)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-05-29 22:30:11 +0100

Hei. Om feilen har oppstått innen fem års fristen og du har reklamert innen rimelig tid, er det en mangel som selger må reparere. Du sier ikke eksakt hvor alvorlig feilen er, slik at det er vanskelig å si noe om mulig heving. Dette kan lett bli en noe komplisert sak og jeg kjenner ikke nok detaljer til å kunne gi et fullgodt svar. Om du selger bilen privat, noe du godt kan gjøre, må du opplyse om feilen. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger