0

Ny eller brukt - evig dilemma

spurt 2015-05-19 21:41:57 +0100

Hei Benny! I markedet for ny bil, og klarer ikke ta noen endelig beslutning på hva som lønner seg av bruktkjøp eller nybilkjøp. Hva tror du vil bli det mest lønnsomme bilkjøpet, enten kjøpe ny Outlander eller CX-5 til 450'-500' og eie denne i 5-6 år, eller bruke samme sum på 3 år gammel XC60 eller Q5 og eie denne i ca 3 år? Hva ville en erfaren bilmann som deg satset på?

Hilsen Stig :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-05-20 16:50:56 +0100

Hei Stig. Dette er et evig dilemma og det er vel strengt tatt snakk om både prioritering og ikke minst følelser som avgjør hva men til slutt ender opp med.

Det er jo noe egen med en helt ny bil. En som du har bestemt både farge og utstyr på og som ingen har sittet i før deg. Samtidig som du får full nybil-garanti. Det gir trygghet og forutsigbarhet i bilholdet som mange kunder verdsetter høyt.

Som kjent er jo avskrivningen også verst de par tre første årene. Det er prisen man må betale... Slik sett kan det også virke veldig fornuftig å kjøpe nyere bruktbil som er 2 -3 år gammel. Bilen er da forsatt både moderne, sikker og relativt oppdatert når det gjelder siste nytt. Det er også normalt sett et par år igjen av nybil-garanrtien.

Man får jo også en "grommere" bil / modell" for de samme pengene. Det være seg en bil som i utgangspunktet er dyrere, eller som har større motor eller mer utstyr. Eller alt dette på en gang. Bakdelen er at de løpende utgiftene kommer nærmere. Slik som dekk, bremseklosser, kostbar hovedservice etc. som ikke dekkes av garantien. Ofte har da også den først ripen og stienspruten i lakken også kommet. Samt at bået ofte er vanskelig å finne en brukt bil med den optimale farge og utstyrskombinasjonen - akkurat slik du ønsker deg. Personlig har jeg hatt over 100 biler. Kun en håndfull av disse har vært helt nye. Selv om det er deilig med helt nytt, så har jeg en følelse av nybilene har kostet med dyrt. Jeg skal også være den første til å innrømme at jeg også er såpass forfengelig på bil at jeg gjerne vil ha "mye" enten det er motor, utstyr eller komfort. For å få råd har det derfor oftest blitt brukte biler på meg...

Jeg hadde nok også kjøpt en brukt Volvo XC60 framfor en ny Mitsubishi Outlander, dog uten at jeg skal påstå at det er det eneste rette. Igjen, det handler om følelser...

Jeg tror ikke det finnes noen eksakt fasit her. Det er fordeler og bakdeler med begge valg. Du må følge magefølelsen ... Lykke til med bilvalg. Uansett hvilken av disse du velger – så gjør du ikke noe feil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger