Bil for de med ryggplager

spurt 2015-09-11 17:26:52 +0100

Hei!

Jeg er ikke sikker på om dette er noe spesielt lett tema, men jeg tror at det er fler enn meg med samme spørsmålet.

Det er nå slik at når jeg setter meg i en bil, er det stor variasjon på komforen i selve setet. Det tror jeg produsentene er klar over. Det kan også virke som at sikkerheten kommer først og det er det viktigste, men komfort og sikkerhet er i mitt tilfelle sammensatt.

Problemet mitt er som nevnt i overskriften ryggplager. Jeg har fallt ned på et stillas og pådratt meg en yrkesskade med kroniske ryggplager. Det som er merkverdig synes jeg er at den bilen jeg har vært mest komfortabel med er en ekstremt stiv sportsbil Nissan 200SX s13 med et setepar som er sjeldne. Bilen var opprinnelig levert i sveits og noe modifisert i Norge da understellet ble byttet ut. Det kalles Nismo komfort understell, men er allikevel mer sportslig enn man skulle tro. man merker forskjell fra coilovers til den, men langt mer stiv enn normale bruksbiler. Det er en sportsbil og det kjennes. Den er også eldre fra 1990. Noe som har betydning for en rekke sikkerhet og andre besvær. Bilen stanser raskere enn normale biler, så det har ikke så stor innflytelse, men alderen og karroseriets deformering er heller i det segmentet.

nok om det. det er bare min erfaring. Når jeg nå setter meg inn i Ford Focus fra 2004, er det betraktelig mye dårligere komfort i denne bilen. Det hele har med stolen å gjøre. Ryggplagene mine har en stor påvirkning av lengre perioder stillesittende. Men her er verktøyet halve jobben.

Finnes det en bil, jeg kan gå å kjøpe uten å bli ruinert med gjeld over pipa som jeg kan kjøre rimelig langt med uten å få større belastninger i ryggen? Har hørt at Volvo har mye gode seter, men finnes det noe annet? Jeg har lurt litt på Lexus IS 300h da Lexus går for å være et hakk høyere på komforten.

Vennlig hilsen Per-Olav Elshaug

PS: Jeg er villig til å bli med på å prøve forskjellige biler som kandidat med ryggplager, dersom det skulle være behov for det.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett