0

Dags for service, melding på kjørecomputer

spurt 2015-10-25 11:36:45 +0200

Volvo XC70 2006 mod, 198000 km Har tatt full service med olje og filterbytte pluss sjekk av bremser mm. Er en rimelig habil "hobbymekaniker" og gjør det meste på bilen selv. Det jeg lurer på er om jeg MÅ på verksted for å "nullstille" meldingen om at det er dags for service som kommer opp hver gang jeg starter og stopper motoren?

Vh Thore Skar e-mail; thoreska@online.no

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-10-28 14:16:10 +0200

Hei Thore! Hyggelig å høre i fra folk som fikser og ordener bilen sin selv. Vi er nok en utdøende rase, til tross for at det finnes mange flinke folk rundt om kring fortsatt.

Det virker på meg som fler og fler både mangler kunnskap, vilje og kanskje er litt redde for skitt på hendene også.

Jeg maser jo stadig om at serviceboka er et verdidokument, særlig ved salg av bilen. Der er liksom livshistorien i form av km. stand og stempel fra verkstedet. Dette er særlig viktig på nyere biler. Den delen av servicehistorikken bortfaller jo når man gjør jobben selv.

Men jeg tenker at dette også er viktig på eldre biler også og synes man bør dokumentere hva som gjøres ved å ta vare på kvitteringer for delekjøp og kanskje notere ned hva som gjøres, når og ved hvilken km. stand. Enten det er på et Exel-ark på PC-en eller i en notisbok om man foretrekker det.

En annen bakdel ved å skru selv er jo det du spør om vedrørende service lampa som ikke blir slettet. Og - jo da, det finnes måter å omgå dette på. I alle fall på en del biler, men ikke alle.

Jeg var faktisk litt i tvil om jeg skulle lære bort "tyv-trikset" litt for at det fort kan missbrukes. Det er jo både billigere og enklere å bare slette service-lampe enn å faktisk ta servicen...

Så igjen: Dokumentasjon er kjempeviktig, særlig for den som skal kjøpe bil.

Oppskriften for å slette service lampe på din Volvo er som følger:

  1. Vri tenningsnøkkelen til posisjon I
  2. Trykke inn og hold reset knappen for tripptelleren inne
  3. Mens du vrir tenningsnøkkelen videre til posisjon II
  4. Hold trippteller-knappen inne til oransje varsel lampe lyser - så slipp du knappen
  5. Vri så tenningsnøkkelen til helt tilbake til 0.

Da skal service indikatoren være slettet og du kan tute å kjøre helt til neste service! Dette fikser du. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for hyggelig svar, kan "tyvtrikket" men det sletter dessverre ikke servicemeldingen, Dro på billia som tok slettingen til en pris av kr 350,-. For øvrig skriver jeg inn alt som blir gjort med bilen i serviceboken med dato og km. Vh Thore

thoreska@online.no gravatarbildethoreska@online.no ( 2015-10-29 11:04:20 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger