Blir jeg lurt?

spurt 2015-11-11 13:56:33 +0100

Hei. Jeg er en ung mann på 19 år som trenger reparasjon på bilen min (Ford Focus 2000-modell). Hovedproblemet mitt var at det kom plagsomt høye pipelyder ved bremsing. Jeg har spurt om hva dette kan være, og fått svar her tidligere. Jeg valgte derfor å ta med bilen ned til et verksted i Horten ved navn "Rye's bilverksted". Der ramsa de opp feil på bilen som ikke hadde noe med de pipelydene å gjøre, men som ifølge dem var veldig viktige å få gjort. Her er hva de gjorde, og pris:

-Byttet endeledd h/side -Byttet linkarm h/side foran -Sveiset inn nytt flexirør frontrør -Smøre bremser foran

Pris: -Arbeid verksted 4,5 timer: 4590kr -4 hjulskontroll: 1495kr -Fleksibelt rør 48mm: 868kr -Endeledd Ford: 496kr -Støttestag: 365kr

Totalt kom dette på 8182kr, noe jeg syntes var veldig dyrt.

(nevnte også at jeg ville ha med de brukte delene i bagasjerommet når bilen var ferdig, og det fikk jeg ikke. Kan jeg klage på dette og eventuelt få tilbake penger?)

Har også hørt mye negativ omtale om dette bilverkstedet i ettertid av reparasjonen.

Da jeg fikk bilen tilbake, lagde den akkurat like høye pipelyder som før reparasjonen. Dette gjorde meg ganske forbanna, så jeg dro ned dit igjen og fortalte dem at de ikke hadde fikset hovedproblemet mitt. Og da svarte han på bilverkstedet at de ikke hadde hørt noe pipelyd som jeg hadde beskrevet. Så jeg måtte levere bilen på nytt der for at de skulle prøve å finne feilen for andre gang. Dagen etter forteller de meg at de tror de vet hva feilen er, og det vil koste meg 2000kr til for å fikse. De sier at de tror lyden kommer fra bakdelen av bilen, at de kanskje måtte bytte bremsebånd. Jeg har ikke levert bilen inn der igjen, fordi jeg ville sjekke på et annet verksted med positiv omtale om hva feilen var og pris.

Så da tok jeg bilen min med til Bilextra i Horten, og de fant feilen nesten med en gang. Dette bilverkstedet hevder at årsaken til de høye pipelydene ved bremsing er: pumper og sko bør byttes bak, også er det mye rust på bremserør.

For å gjøre denne reparasjonen skal de ha 6400kr.

Dette synes jeg er merkelig, fordi bilverkstedene sier helt forskjellige ting. Og det ene bilverkstedet skal ha over tre ganger så mye som det andre. Dette gjør meg veldig frustrert, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er som sagt veldig ung, og har derfor ikke allverden med penger. Jeg hadde satt veldig stor pris på svar.

Mvh Thomas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett