Rav4 II 2L diesel dør på gassen ved drift temp.

spurt 2015-11-29 08:32:45 +0200

Hei. Kjøpte en rav4 2005 model for litt over en mnd siden. Har nå nylig skiftet dynamo, dieselfilter, oljefilter, og olje, samt bremseklosser osv.

Men det viser seg at dieselfilter byttet ikke var nok til å få bilen til å gå normalt. Merker ofte at bilen dør ut på gassen etter at motoren når drift temperatur. I går kjøpte jeg et par rensemidler som helles ned i tanken, for så å få bilen opp i drift temp før jeg begynte å kjøre på litt lavere gir ( for økt turtall ) på E6, samt dra den ut på alle girene på en lite trafikkert vei. Dette i håp om å få løsnet litt avleiring osv.

Men etter endt ''råkjøring'' så kom jeg inn til sentrum igjen hvor man måtte betraktelig ned i fart igjen. Fra jeg satte den i 1 gir å ga på, så kunne jeg holde gasspedalen helt nede uten merkbar akselerasjon før det hadde gått 5-10 sekunder. Dette skjedde helt opp til 4 gir, å jeg fikk følelsen av at det gikk lenger tid for hver gang før farten økte. Stoppet opp å lot bilen gå på tomgang mens jeg søkte litt rundt på mobilen etter svar uten å finne altfor mye interessant. Kjørte så de siste 5 km hjem uten problemer, ettersom det var på en landevei med stort sett nedoverbakke uten behov for å stoppe.

Håper du har en ide om hva dette kan være.
For kan ikke kalle det trafikk sikkert å lurke i 40kmt ut på for eksempel E6 uten å få bilen opp i den farten den skal ha før etter 30+ sekunder.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett