0

Er Skoda Octavia 1.9/2.0 tdi en kald vinterbil alltid?

spurt 2015-11-30 02:19:58 +0200

Hei Benny

Jeg har lurt på en ting som ikke er så veldig enkelt å finne svar på hverken på nett eller forhandler. Jeg er på leting etter en ny bil som skal ha 4-hjulstrekk med diesel innenfor en budsjettramme på 150.000,-. Jeg bor i Tromsø og vintrene hær er jo til tider ganske ugjestmilde. Det jeg har hørt fra venner og bekjente er at Skoda Octavia kan ta usannsynlig lang tid før motoren blir driftsvarm (samme som mange andre drivstoffeffektive diesler). Til eksempel har jeg en kompis av meg som har 3.5 mil fra til jobb, uten at bilen er blitt driftsvarm. Dette ønsker jeg ikke. Det er få biler i denne prisklassen med Skoda som har Webasto eller parkeringsvarmer (det er vel det samme?), men at det skal være noen biler som har et elektrisk varmeelement koblet til kjølevannet? Hvordan kan jeg på en enkel måte finne ut om den bilen jeg har pekt meg ut har nettopp dette?

Jeg har i dag en Peugeot 406 2003mod 2.0hdi, og denne blir faktisk relativt raskt driftsvarm ( tror at denne bilen har nettopp et slikt elektrisk varmeelement koblet til kjølevannet )

Håper på svar, da ny(brukt) bilkjøp lar vente på seg pga vanskelig tilgang til informasjon rundt dette :).

Mvh Daniel Jacobsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-11-30 14:03:26 +0200

Hei du. Det er riktig at VWs 1,9 TDI og særliog 2,0 og 1,6 TDI blir sent varme. Motorene er rett og slett så effektive at rest-energien (varmen) til varmeapparatet blir mindre.

Annen termostat og det gamle trikset med å dekke til radiatoren med en papplate el lign. kan avhjelpe dette noe og er slett ikke dumt på kalde dager / perioder.

Disse motorene her ikke noen annen eklektisk oppvarming, som du beskriver heller. En tilleggsvarmer hjelper jo godt.

Er varm bil viktig for deg så velg heller en med bensinmotor. De er mye bedre, men litt vanskeligere å finne på bruktmarkedet.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger