Hvilke 2014 kombibil skal jeg kjøpe?

spurt 2016-02-03 21:00:58 +0200

Hei!

Kjører for tiden en 2011 modell VW Golf 1.6 TDi (90 hk) trendline. Km-standen på bilen er 71 500 og det gjenstår 2 mnd av den 5-årige nybilgarantien fra Volkswagen.

Her om dagen fikk jeg feilmelding på motorstyringen og måtte sende den inn til Møller bil på verkstedet. Der fant de ut at EGR-kjøler/ventil var ødelagt og byttet den. Heldigvis skjedde dette (såvidt!) før nybilgarantien gikk ut, og jeg fikk beskjed om at jeg sparte ca 15 000 kr ! :-)

Dette er jo kjempefint, men det har minnet meg på at jeg ønsker å ha en bil med nybilgaranti for å unngå at slike store og uforutsigbare verkstedregninger lager riper i privatøkonomien min. Dette er spesielt viktig nå som jeg er blitt singel og må betale alle regningene alene!

Så her kommer spørsmålet mitt: hvilken 5-dørs kombibil skal jeg gå for? Den må være maks to år gammel (2014 modell eller nyere) og ikke kjørt mer enn 40 000 km. Ønsker ikke å betale mer enn ca 180 000 - 190 000 kr.

Ettersom jeg bor i Bergen (som virker å bli mer og mer skeptisk til å la meg kjøre diesel i byen), bruker bilen hovedsaklig til korte turer, og ikke ønsker å få feilmeldinger på EGR-kjøler/ventil, dieselpartikkelfilter etc. fra Møller ønsker dropper jeg dieselmotor på min neste bil. Ettersom jeg bor i borettslag uten opplegg for ladestasjoner kan jeg dessverre ikke ha el-bil.

Er veldig fornøyd med golfen da den holder seg godt i verdi, og ikke minst fordi den er komfortabel og med et høyverdig interiør. Synes alikevel det er noe dyrt å ha den på service hos Møller bil. Synes Ford Focus med 1.0 liter bensinmotor virker veldig lovende, men er skeptisk til om en så liten og lett motor an vare noe særlig lenge? Må ikke en så liten motor ha rel. høyt turtall og ladetrykk (ergo økt slitasje) ift en "vanlig" bensinmotor? Toyota Auris hybrid liker jeg godt nettopp pga at den er en hybrid ("gratis" "automatgir"), og tenker at dette er en driftsikker bil pga ryktet til Toyota. Alikevel er jeg også noe skeptisk til Aurisen da jeg føler at det er enda flere komponenter (el. motor + bensinmotor) som kan feile. Kia Ceed ser veldig fin ut, og jeg liker veldig godt at den har opprinnelig 7 års nybilgaranti! Det jeg er redd for med Kia er annenhåndsverdien når jeg skal selge den igjen. Hyundai i30 synes jeg ikke er så fin. Opel Astra og Mazda 3 har jeg ikke sett noe på enda.

Beklager at teksten ble så lang, men er veldig interessert i å høre dine synspunkter og råd før jeg kjøper ny bil :-)

Hilsen Lars Edward

PS! Topp side!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett