0

Superb 2016 - Ad Blue..

spurt 2016-02-07 20:55:57 +0200

Hei. Jeg har kjøpt meg en 2016 superb, 190 hk 4x4, DSG, diesel. En helt utrolig flott bil, ( syns jo jeg seff :). Bestilte bilen i aug 15, og fikk den levert nå for 4 uker siden. D.v.s. jeg bestilte før dette dieselhysteriet tok av.... og jeg tygde meg hardt og lenge i overleppa, og sjekka også med leverandør om kansellering av bestillingen. Nå gjorde jeg ikke det, bilen står i garagen, er som sagt "superfornøyd", en skikkelig flott hyttebil med et hav av plass og kjørekomfort. Legger til jeg bor på "landet", DVs Nøtterøy... Men så kommer (endelig) spørsmålet..: Bilen har egen Ad-Blue tank, ved siden av dieselpåfylling. Det snakkes lite om Ad Blue i div forum, også hos deg. Er ikke dette "knallflott" da? Og en ting til, denne bilen med ad blue, slipper den ut mindre CO2 og NOx enn en annen Euro 6 motor?? Massevis av andre bilmodeller med Euro 6 motor har jo ikke denne Ad Blue innsprøytningen? Er de like "rene"? Har lest meg til at min bil slipper ut mindre CO2 og NOx enn mange bensinbiler....Kunne skrevet masse mer, for dette virker hysterisk på meg for det er så mye mer man må se på enn å plage folk med diesel... Legger til jeg også har en KIA SOUL EL. til jobbkjøring så jeg er jo ikke helt "miljøsvin" da :) På forhånd takk for noen svar og betraktninger om Ad Blue... Mvh Atle Aslaksrud atle59@hotmail.no

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-02-08 13:58:56 +0200

Hei Atle! Definitivt en flott bil du har der - gratulerer så mye. Forstår godt at du er fornøyd med denne! Jo - med Euro 6 og Ab-blue er ikke dette noen miljøversting akkurat. Snarere tvert i mot. Den er svært snill.

Derfor var overraskelsen, for meg og sikkert mange andre. STOR da disse bilene ble omfattet av det etter hvert mye omtalte dieselforbudet. Det viser vel med all tydelighet at saken ikke er godt nok "gjennomtygd" synes jeg. Det hele virker overilet og en smule populistisk om man kan bruke et slik uttrykk på et upopulært tiltak.

Jeg synes definitivt du skal nye både Skodaen og Kiaen din med den reneste samvittighet! Du har selvfølgelig også helt rett - vi har skrevet for lite om Ad-blue. Jeg har notert meg det og takker for tipset. Sak(er) vil komme ...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger