0

EGR ventil

spurt 2016-07-07 00:18:25 +0200

Hei, I 2014 kjøpte jeg en VW Golf VI 1.6 105hk diesel. Bilen var registrert for første gang i april 2011.

Tidligere i vår (husker ikke helt når) så blinket glødelampen og meldingen "contact workshop", samt at bilen gikk i nødmodus. Jeg ringte forhandler og fikk beskjed om at det kunne hjelpe å stoppe bilen for så å vente litt før jeg startet motoren. Da kunne meldingen går bort og bilen ville fungere som normalt igjen. Det gjorde det.

Nå i juni oppdaget jeg feilen igjen og tok kontakt med forhandleren. Fikk beskjed om å levere inn bilen. I dag fikk jeg tilbakemelding om at EGR ventilen må bytte og at dette er en jobb til 16.000,- Det går heller ikke på garantien som gikk ut i april i år.

Har sjekket litt på nett og ser at dette er "skremmende normalt" for mange dieselbiler. Mange får beskjed om at dette skyldes "feil bruk", også beskrevet som småkjøring.

Vet du om slike saker er tatt opp på et høyere nivå? Hvordan stiller NAF eller Forbrukerrådet seg til disse problemene?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-13 23:01:07 +0200

Hvis du ringte verksted før garantien gikk ut, og du nevnte for de at bilen gikk i nødmodus og de sa bare at du skulle prøve med tenning av og på, så er dette veldig spesielt. De burde jo bedt deg komme inn til enn avlesning av feilkoder med en gang. Hvis kundeklagen hadde blitt opprettet i systemet før garantien gikk ut og problemet hadde oppstått igjen etter garantiutløp, så hadde du fått dekket dette på garanti. Du må skifte ut egr kjøler på bilen din, og dette er en omfattende jobb som koster penger, slik du har fått erfare. Veldig vanlig at dette skjer på 1.6 105hk dieselbilene til VW. Dette skyldes mye småkjøring og sot som danner seg på ventilen som åpner og lukker for eksos, innvendig i egr-kjøler. Det er også andre ting som kan oppstå, men dette er ett av de vanligste problemene. Ville kanskje forhørt meg videre om dette. Verksted burde aldri latt deg kjøre fritt rundt og ikke kalle deg inn med en gang, så lenge bilen din gikk i nødmodus.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger