0

Ca.takst på min bil

spurt 2016-07-19 00:51:48 +0200

Jeg fikk i 2003 en Toyota Rav 4 diesel som "uførebil"...måtte selv betale kr.119.000 fordi jeg ville ha diesel og 4wd. I dag har den gått 648.000. -Mitt problem er at jeg pga.panten i bilen som staten har, må betale full kasko. Etter de nye lovene fra 2015 kan jeg ikke få ny stønad til bil...kun de som er i jobb eller studerer.Så vi som har bil etter gamelordningen må kjøre til dem blir som vrak og da først "miljøvennelige"Jeg ville betale ut verdien på bilen i dag for å få slettet panten, men det er ikke enkelt å få tatt en takst når man bor i Finnmark og landelig til. Mange penger går bortkastet til dette. Normalt ville jeg ha valgt ansvar,brann,glass og redningsforsikring med denne kjørelengden på bilen. Forslag?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-20 03:00:37 +0200

Om det ikke er en trykkfeil at bilen din er kjørt over 600.000.....burde vel dette kunne ordnes gjennom det verkstedet du vanligvis bruker for service mv......og en telefon og mailveksling til Toyota Norge eller en forhandler i f.ex Tromsø? "Bransjen" skryter jo uhemmet av hvor "korrekt" Rødboka er, og om du kan få ditt lokale verksted til å skrive noen ord om bilens stand og bekrefte dine 648.000 kjørte kilomeeter kan det ikke være noe problem for en forhandler....eller Toyota Norge....å si noe om verdien?

Det er jo bare å slå opp i Rødboka og finne prisen for en bil som er kjørt "normalt" antall kilometer, og trekke fra for "overkjørte" kilometer......derved ender du med at du må BETALE for å bli kvitt bilen! Prøvde jo "Rødbokas" datverktøy på en bil JEG hadde, den var da kjørt snaue 500.000, tallet som kom ut var NEGATIVT, dvs jeg måtte angivelig BETALE i dyre dommer for å bli kvitt bilen :-)

I DITT TILFELLE må jo det bety at NAV må betale deg for eie bilen videre :-) Og vil de ikke det, må verdien settes til skrappant pluss noen tusenlapper for dekka. Ellers koster det jo såpass mye å få en takstmann til å "vurdere" bilen at det ikke er bryet verdt, om du som meg har 75 % bonus koster kaskoen noen få tusenlapper i året, selv om du har ubegrenset kjørelengde. En takstmann skriver regning med gaffel, og forsikringselskapene....som er de vanlige oppdragsgiverne for slike, gir jo ikke ved dørene. Derved ville jeg brukt metoden jeg nevner over, eventuelt fått en innbyttetakst eller to.

Takker ellers for at du delte interessante opplysninger med deg, jeg visste ikke at våre ærede politikere hadde "strammet inn" på denne måten......det er tydelig at den sittende regjeringen har feil fokus på eldre og uføre ja.......skal notere meg det bak øret til neste valg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger