0

Mini countryman solgt på kommisjon

spurt 2016-07-27 00:03:35 +0100

Hei Benny!

Tenkte jeg skulle høre med deg først før jeg eventuelt går videre med saken.

For 1 1/2 år siden kjøpte jeg meg en pent brukt land rover discovery 4. Bilforhandleren ville ikke ta min Mini Countryman i innbytte, men var villig til å selge i kommisjon for 15 000,-.

Etter en stund hadde det ikke skjedd noe, men det hadde visst nok vært en del folk å sett på den. Fikk mange rare forklaringer på hvorfor de ikke hadde kjøpt den, og bilen sto der fortsatt.

Brått en dag ringer bilbutikken meg og sier at de har fått inn et bud på 40 000,- mindre enn det butikken forlangte for bilen. Følte meg litt snytt, men tenkte at det var kanskje greit å bli kvitt bilen. Fikk mail om oppgjør og hvor mye i utgifter + kommisjon jeg skylte selger, innbetalte dette samme dag.

i ettertid har jeg funnet ut at det er bilbutikken som har kjøpt den selv, for så å legge den ut til en lavere pris etterpå. Ser nå at det er jeg som har sørget for at de kan selge bilen to ganger med fortjeneste.

Mitt spørsmål er følgende. Er dette egentlig lov?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Skal legges til at denne bilforhandleren er dømt for kilometerjustering før.

Fredrik B gravatarbildeFredrik B ( 2016-07-27 00:06:53 +0100 )rediger

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-27 14:41:59 +0100

Dette høres ut som litt "urent trav" i mine ører. Her burde det vært gitt beskjed til deg synes jeg. Det kommer også an på hva slags avtale dere hadde rundt kommisjonssalget i utgangspunktet. Har du noe skriftlig?

Ellers så er det jo ikke forbudt å drive business og å tjene penger, men jeg synes uansett at du burde vært informert om at det var forretningen selv som kjøpte bilen.

Men jeg tror jeg skal la KNA-advokaten få svare på det juridiske her. Der er han mye bedre enn meg.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-08-02 00:01:46 +0100

Hei. Ja, dett hørtes utvilsom ut som noe "urent trav" . Her burde i tilfelle forretningen spilt med åpne kort. Du bør be om en forklaring- skriftlig. Og er det forretning som ha kjøpt og solgt, må du forlange oppgjør etter den prisen de fikk ved salget, om den er høyere enn de oppgjøret du fikk. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger