0

Plug-in hydrogen hybrid

spurt 2016-07-27 14:03:55 +0100

Hei, jeg forsøker å danne meg et bilde av hvordan utviklingen de neste årene går innen "alternative" driftsformer, og for noen måneder siden var det litt skriveri om at Mercedes i 2017 vil lansere en spesiell GLC som kombinerer hydrogen brenselcelle og et litt større batteri for å kunne nyte godt av to ulike energiformer i bilen helt uten lokale utslipp. I tillegg til hydrogendrift på lengre turer kan man da også lade selv for de kortere turene om man har tilgang til strøm, og det er jo gunstig.

Nå har det vært stille en stund igjen og jeg lurer på hva du/dere tenker om en slik "bastard" i disse hybrid-tider hvor alle synes å ville ha en kombinasjon av strøm og ice-drivverk? Hydrogen-fyllestasjoner finnes det vel fortsatt svært få av utenom hovedstadsområdet, men det blir vel flere nå fremover. Er dette riktig eller en lur vei å gå for privatbilen de neste 10-20 årene tror du.?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-27 14:35:49 +0100

Heisann! Dette er en svært viktig – og riktig observasjon av deg! Du følger godt med skjønner jeg. Du har rett. Ladbare hybrider er i vinden som aldri før. I Norge. I resten av verden går det trått. Veldig trått til og med.

Det gjør det veldig vanskelig å spå. Er Norge ett foregangsland - og resten av verden kommer etter? Eller er det bare en Norsk "Hype" akkurat nå? Den som visste svaret...

Personlig har jeg veldig tro på hydrogen som drivstoff, men savner initiativ fra myndighetene med å få fart på infrastrukturen med fyllestasjoner. Veldig få vil kjøpe hydrogenbiler med dagens tilgang til fyllestasjoner, samtidig som viljen til å bygge ut er begrenset av antall biler. Litt slik som høna og egget.

Kombinasjonen Hydrogen og batteri i en hydrogen-hybrid er både interessant og realistisk. Og slett ikke dum ut i fra et miljøhensyn heller. Så jeg har troen på dette. Men vi må nok noen år fram i tid - 5 -10 kanskje - og ikke minst få med resten av Europa i alle fall. Så får USA og Østen komme etter...

Jeg har heller ikke hørt eller sett noe mer rundt Mercedes GLC-en du snakker om. Men vi kan jo håpe at den dukker opp.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger