0

Hva skjer ved for mye olje på dieselmotor

spurt 2016-09-09 11:37:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny

Jeg lurer på om du kan si noe om hva som skjer når man fyller på for mye olje på en dieselmotor i en 2008 modell Rav4. Sjåføren fikk opp et varsel om oil maintaince requiered, dvs varsel om behov for oljeskift. Det var ikke foretatt nullstilling ved siste olje og filterskift. Det var ikke oljelampene som lyste. Det ble fylt på 1,5 liter motorolje. Oljen var trolig ikke av samme make som var påfyll tidligere. Eieren ble anmodet om å kontakte Toyota, men ignorerte det og kjørte i flere måneder til neste service. Service ble gjennomført på Toyota merkeverksted. Etter noen måneder kom varsel om tett partikkelfilter. Toyota kom frem til at både partikkelfilter og EGR ventil måtte byttes. Kan overfylling av motorolje, samt ulike oljemerker (viskositeten var trolig den samme) ha hatt innvirkning på at partikkelfilteret har gått tett, samt at EGR ventilen også måtte byttes. Takknemlig for svar. Hilsen Sverre

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-09-12 13:09:19 +0200

Hei Sverre. Interessant problemstilling. Det som kan ha vært en liten (eller stor...) tabbe her er at bileieren ignorerte anbefalingen å kjørte videre uten å gjøre noe med feilen.

Svaret blir hypotetisk, man JA - dette KAN (ikke må....) ha noe med at både EGR-ventil og partikkelfilter går tett. EGR pga oljedamp. Partikkefilter på grunn av for mye forbrent olje.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger