0

Driftstemperatur på motor

spurt 2016-10-23 09:56:48 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg har nettopp kjøpt meg min første helt nye bil, valget falt på en Ford Fiesta Red Edition. Veldig fornøyd med denne bilen på alle aspekter, men i forbindelse med kjøpet dukket en "gammel" diskusjon mellom meg og samboeren opp igjen, nemlig dette med viktigheten av å la motoren nå riktig driftstemperatur. Jeg er iherdig opplært til, og har alltid fulgt den regelen at motoren SKAL være driftsvarm før man begynner å "bruke" den eller parkerer bilen der man skal, samboeren min på den andre siden mener at dette ikke er like kritisk på nye biler som det var å eldre. Jeg holder fast på mitt at dette er like viktig idag som det var for 10-15 år siden, kanskje enda viktigere i dag pga at de fleste motorer idag er utstyrt med turbo og variabel ventilstyring osv. Spørsmålet er, hva er riktig? Tar jeg unødvendig hensyn til bilen min?

Mva Emil

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-10-28 12:21:45 +0200

Hei du! Det å stelle ekstra godt med noe(n) enten det er en katt, samboer, hund eller bil – og det betaler seg på lang sikt. Det er min enkle livsfilosofi og teori.

Så, ja jeg støtter deg, selv om det slik sett ikke er like nødvendig på biler nå som før.

Det kommer av bedre olje og dermed smøring. Det kommer av bedre materialer i motoren og det kommer av bedre produksjon og bedre toleranser. Man det skader uansett ikke å være forsiktig.

God helg ønskes!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger