0

Prisnedgang

spurt 2016-11-12 08:30:40 +0100

Hei, Benny.

Jeg skal kjøpe en ny bil snart, men så lurer jeg på hvor gammel bil eller hvor langt den har gått jeg skal kjøpe. Jeg vil ha en ganske ny bil, det jeg vil ha er fra 2010 eller nyere. men vil ikke kjøpe en bil for 300 000kr, så går det 2 år så er den verdt 200 000kr, Når kommer en bil over den store prisnedgangen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-11-14 13:08:33 +0100

Heisann! Interessant spørsmål. Det første året er definitivt det verste med tanke på verditap. Og de tre første årene taper biler seg mye. Deretter flater det ut en god del de neste årene - selv om det er store individuelle forskjeller fra bilmodell til bilmodell.

Jeg vil allikevel si at etter fem år, så er de fleste biler over den største prisnedgangen. Da løper også nybilgarantien på de fleste bilemerker ut - og veldig mange velger å bytte ut bilen da, for å kjøpe ny / nyere bil med garanti. Folk er villige til å betale mye for den tryggheten en garanti gir. Da skjer det noe med bilprisene.

Dette kan også snus litt på hodet. Folk velger heller å betale prisen på avskrivingen i forhold til å ta risikoen på uforutsette utgifter som kan dukke opp. Slik som turbohavarier, defekt dynamo, slitt hjuloppheng, defekte dieseldyser osv. osv... Det er i det hele tatt mye som kan gå galt med gamle biler som da ofte har gått ett stykke også.

På den annen side. Om man velger et merke som er kjent for god driftsikkerhet og som er godt fulgt opp med servicer og som er både pen og godt vedlikeholdt - og sjekker den nøye før kjøp, så kan man absolutt gjøre gode kjøp på disse bilene som er utenfor garanti perioden.

De kan fortsatt by ett noenlunde forutsigbart bilhold og tjene sine eiere trofast i mange, mange år fortsatt. Man kan rett og slett gjøre svært gode kjøp!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger